Benoeming waarnemend directievoorzitter Rabobank Westerbork

EMMEN/COEVORDEN - De Raad van Commissarissen van Rabobank Westerbork heeft met ingang van maandag 2 maart2015 een parttime waarnemend directievoorzitter aangesteld.Ing. Hans van der Werff MAB combineert deze functie met zijn baan als directievoorzitter van Rabobank Zuidwest-Drenthe. Hij is de tijdelijkeopvolger van drs. Roland Welles die op 2 februari is begonnen als directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Emmen-Coevorden.

Hans van der Werff (58) is in 1990 bij Rabobank Noordwest-Groningen begonnen als adviseur Bedrijven. Daarna heeft hij diverse opleidingen gevolgd en kreeg hij leidinggevende taken binnen het coöperatieve bankconcern.Vanaf 2001 was Van der Werff algemeen directeur van Rabobank Noord West Groningen en van 2006 tot mei 2012 directievoorzitter van Rabobank Noordenveld West Groningen. Aansluitend werkt hij nu als directievoorzitter bij Rabobank Zuidwest-Drenthe.

Als kleinste zelfstandige Rabobank in Nederland heeft de vestiging in Westerbork twee directieleden. Door het vertrek van de heer Welles als directievoorzitter zal de Raad van Commissarissen van Rabobank Westerbork de ontstane vacature moeten invullen. Deze procedure dient zorgvuldig te verlopen en vergt dan ook de nodige tijd. Daarom is gekozen voor het aanstellen van een tijdelijke directievoorzitter. Met de benoeming van Hans van der Werff is een ervaren leidinggevende aangetrokken met brede financiële en bancaire kennis.De overeenkomst loopt in beginsel door tot het eind van het jaar. Dit geeft de Raad van Commissarissen de tijd om te blijven zoeken naar een nieuwe vaste directievoorzitter die goed past in de zakelijke en persoonlijke werksfeer bij de bank. Hans van der Werff vindt het belangrijk de kwaliteit van de dienstverlening op het huidige niveau vast te houden. “Het is geen tijd voor veranderingenbij de Westerborker Rabobank”, zegt hij. “We blijven de nadruk leggen op het voortbestaan van deze uitstekende zelfstandige bank.”

Voorzitter Dick Hoorn van de Raad van Commissarissen deelt deze opvatting voor honderd procent. Ook hij hecht veel waarde aan het behouden van de zelfstandige positie van Rabobank Westerbork. De heer Van der Werff komt elke week een aantal dagdelen naar het kantoor in Westerbork, waar de Rabobank diepe wortels heeft in de samenleving. Recente gesprekken en contacten geven hem het volste vertrouwen in een goede samenwerking in de komende periode als directievoorzitter bij de Rabobanken in Zuidwest-Drenthe en Westerbork.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda