Goedkoper met de Regio Taxi

EMMEN - Een heel goed initiatief volgens de voorzitter van de gehandicapten organisatie OSOG binnen de gemeente Emmen, maar toch een kritische nood over de wijze van (het niet) tijdig bekend maken aan alle wmo regio taxi gebruikers, en zelfs het regio taxi personeel niet vooraf hierover in te lichten.


Een adviseur van de OSOG kreeg vorige week een tip dat de gemeente Borger/Odoorn, Emmen en Coevorden een actie zouden gaan houden. Vanaf maandag 2 november tot eind januari 2016 zal er tussen 10.00 uur en ’s middags 15.00 uur met 50% korting gebruik gemaakt kunnen worden om met de regio taxi voordeliger te kunnen gaan reizen, een vervroegd Sinterklaas precentje “laten wij het daar maar op houden”, al hebben wij wel enige kritiek op de wijze van communiceren.

Op maandagmorgen 2 november was zelfs het personeel grotendeels niet op de hoogte van deze actie bij het Taxibedrijf Dorenbos in Assen. Eerder vorige week liet een beleidsmedewerker van de gemeenten gemeente Emmen op vragen van onze adviseur OSOG inderdaad weten dat er een actie zou worden gehouden, maar het was niet goed duidelijk of dit ook zou gelden voor mensen met een beperking die gebruik maken op aandringen in het verleden van de gemeente Emmen , van het openbaarvervoer.

Bij navraag van de OSOG bij Taxibedrijf Dorenbos in Assen over de zeer gebrekkige communicatie over deze actie naar de gebruikers toe , werden wij verwezen naar de gemeente Emmen “Zorg Loket”, die niet reageerden op de door ons verstuurde e-mail.
De OSOG vraagt zich af of dit de juiste wijze van communiceren is , en hoe wil je nu promoten naar deze doelgroepen toe dat er meer geparticipeerd gaat worden in de samenleving.

Wij van de OSOG betreuren deze slechte vorm van communicatie, al zijn wij blij met de aanzienlijke korting in de dure wintermaanden. Nu maar afwachten of Taxibedrijf Dorenbos ook in Januari haar extra werk goed kan inpassen met het wmo regio vervoer, nu zij dan ook de zorgtaxi (ziekenvervoer) erbij gaan krijgen. Worden ritten daardoor straks langer en ook de aan rij tijden wel gehaald is voor velen de vraag. Hoe lang moet je straks van te voren de wmo regio taxi gaan bespreken, om zeker te zijn dat je op een vergadering of bij een andere afspraak op tijd zult koemn.

Is straks in Januari 2016 soms al een proef gepland om nog meer gecombineerd vervoer te gaan rijden, maar hoe lang zit je straks daadwerkelijk in een wmo regio taxibusje om op de plaats van bestemming aan te komen, is de grote vraag straks. Voor Sinterklaas en Kerst inkopen in iedergeval eerst een leuke kleine meevalle voor al onze lotgenoten .

Voorzitter OSOG
Jan Wolters
Emmen Tel: 0591-676990
Mob. 06 22 44 21 00

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda