Overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

EMMEN - Zo’n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat.

Dat vinden wethouder Jan Bos (zorg en welzijn) en Thomas Meedema, directeur operationele zaken van Poliswijzer.nl.

Met Zorgverzekering op Maat ondersteunt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen bij het vinden van een zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Jan Bos: “Uit deze gegevens blijkt dat het loont om te kijken of een zorgverzekering passend is. Overstappers bespaarden gemiddeld € 509,- per persoon per jaar. Als je de mensen meerekent die een wijziging in het pakket hebben doorgevoerd, dan is de besparing gemiddeld € 410,-. Ik ben trots op de aanpak van Zorgverzekering op Maat. Zo betalen inwoners alleen voor zorg die nodig is.”

Begeleiding en vergelijker
Zorgverzekering op Maat bood één-op-één begeleiding in het doorlopen van Poliswijzer.nl, de digitale zorgvergelijker. De Bencom Group ontwikkelde met gesloten beurs d digitale vergelijker speciaal gericht op de regio Emmen. Om inwoners hierop te wijzen zijn onder andere brieven verstuurd en telefoontjes gepleegd. Ook is er in de lokale media hiervoor aandacht geweest. Met deze inspanningen is ruim 70% van de collectief verzekerden bereikt. Inwoners konden een afspraak maken of kwamen langs bij een inloopspreekuur. Voor inhoudelijk advies stond Poliswijzer klaar.

Thomas Meedema: “Op een creatieve manier zorgt de gemeente Emmen ervoor dat haar inwoners via onze vergelijker honderden euro’s per jaar besparen. Zo besparen ze op de premie en sluit de verzekering perfect aan op hun situatie. Dat dit project voor de minima is, vinden wij fantastisch omdat juist zij dit geld goed kunnen gebruiken.”

Maatschappelijke partners
Een twintigtal betrokken en bevlogen vrijwilligers vanuit Humanitas, Leger des Heils, Sedna, Vluchtelingenwerk en apotheek de Vriendschap hebben zich met toewijding ingezet om inwoners te helpen bij het doorlopen van Poliswijzer.nl/emmen.

Collectieve zorgverzekering voldeed niet meer
Voorheen kwam de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen (tot 110% van de bijstandsnorm) tegemoet met de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. In 2017 heeft de gemeente Emmen besloten geen collectieve zorgverzekering meer aan te bieden.

Het gebruik nam namelijk af en de collectieve korting werd minder en stopte uiteindelijk. In plaats daarvan is minima hulp geboden bij het invullen van de onafhankelijke digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Voor het vinden van een betaalbare zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda