Dagcentrum woonwijkcentrum Oostermarke feestelijk geopend

EMMEN - Afgelopen zaterdagmiddag werd tijdens Wereld Alzheimer Dag, het vernieuwde dagcentrum van woonwijkcentrum Oostermarke aan de Veenkampenweg 110 in Emmen op feestelijke wijze geopend.


Nadat locatiehoofd Corrie Nauta alle bezoekers had ontvangen en haar openingstoespraak had gehouden, prikte zij samen met mevrouw Nel de Vries, één van de trouwe bezoekster van het dagcentrum, een grote ballon met confetti stuk om het dagcentrum officieel te openen. Bezoekers konden daarna een kijkje nemen in het dagcentrum en vragen stellen aan medewerkers. Hobbyclubs van Oostermarke waren aanwezig om hun activiteiten te presenteren en voor de muzikale omlijsting zorgde het duo only us. Deze opening van het vernieuwde dagcentrum was tevens de aftrap van de week van dementie.

Vandaag. dinsdag 24 september, worden mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers getrakteerd op een interactieve theatervoorstelling genaamd ‘zorggeluk’. Een voorstelling over dementie waarin een aantal herkenbare situaties en alledaagse dilemma’s aan bod komen. Donderdag 26 september is er een demonstratie van de belevenistafel en een stamppotbuffet voor alle bewoners. Het winkeltje van Oostermarke verkoopt de gehele week ook bolchrysanten en deze opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland. Het dagcentrum biedt ouderen met en zonder beginnende dementie structuur en geeft hen een zinvolle invulling van de dag. Ook ouderen die hulp nodig hebben bij hun dagelijkse verzorging, nieuwe mensen willen ontmoeten, samen willen koken en eten of willen deelnemen aan activiteiten, zijn elke dag in de week welkom in het dagcentrum. Voor ouderen met beginnende dementie en hun naasten biedt het dagcentrum plaats aan 15 tot 16 bewoners.


Na de openingshandeling konden de bezoekers onder het genot van een drankje kennis nemen van het vernieuwde dagcentrum. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda