Muziek uit de Louisiana Delta van de Amsterdamse IJ oever

AMEN - My Baby maakt muziek die net zo goed past bij de Mississippi als bij het IJ. Ze spelen 24 oktober om 20 uur in de Amer. My Baby is een nieuwe Amsterdamse band van Cato van Dijck (Ladies of The Lowlands), Daniel de Vries en Joost van Dijck (The Souldiers). Hun muziek omschrijven ze het liefst als; “psychedelic Delta blues, indie-funk en Louisiana dub”.

De jonge band speelt een on-Nederlands broeierig brouwsel van blues, soul, rockende funk en gospel. De band put met name uit de oerbron van de blues. Ze refereert daarnaast aan de hoogtijdagen van Sly & The Family Stone, Dr John en aan Prince in zijn beste jaren. Cato van Dijck, de zangeres, heeft in haar grote teen meer soul dan vele van die hittepetitten, die momenteel als soulzangeres worden aangemerkt, in hun hele lijf hebben.

My Baby maakt muziek die de fantasie en het gehoor prikkelt en uitdaagt. Fantastisch, betoverend, imponerend, jaarlijstjes-plaat, meesterwerk schrijven de recensenten over het debuut album. Op Noorderslag bewijst My Baby live een puike band te zijn. Ze worden daar heel vaak door bezoekers getipt voor de Amer.

Reserveren via: 06 83 22 56 80

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda