Voorlichting over Veiligheid in Woonzorgcentrum Holdert

EMMEN - In Treant, Woonzorgcentrum Holdert werd op woensdagmiddag 22 juni voorlichting gegeven over veiligheid. De gemeente Emmen wil in 2017 de veiligste gemeente van Nederland zijn! Op initiatief van Johan Grethe, die vanuit zijn jarenlange werkervaring in de veiligheid en politieke interesse op het idee kwam om meer voorlichting over veiligheid aan de inwoners van Emmen te geven, is deze middag tot stand gekomen.

In overleg met Andre Belt, Projectcoordinator en Saskia Schnoing-Meppelink, Unitmanager Facilitair en Zorg, beide van het Woonwijkcentrum Holdert, kwam deze middag tot stand. De heren Eric Pothumus en Simon Westerhof van de politie en mevrouw Hulshof van de beroepsbrandweer gaven een duidelijke uitleg.

De politie wees op het alert en vooral niet bang zijn om te reageren bij persoonlijke bedreiging. Zowel thuis aan de voordeur als op straat. Niet iedereen zomaar binnenlaten
en goed op je portemonnee letten. Je portemonnee bijvoorbeeld nooit in de rollator laten, zo vertelde de wijkagent van het centrum Eric Posthumus. En maak maar lawaai vervolgde inspecteur Simon Westerhof, bijvoorbeeld als iemand te dicht bij je gaat staan in een winkel of bij het pinnen. En ook vooral het alarmnummer 112 bellen als er onraad is!! Veel mensen denken dat dit nummer alleen gebeld mag worden bij spoed situaties. Maar, vooral bij onraad, kan de politie véél hebben aan informatie van burgers, door informatie en eventueel foto's vooraf kunnen zaken sneller worden opgelost! Bel dus gerust 112 als u iets niet vertrouwd!

In de pauze zorgde 'Jacob's draaiorgels' voor de vrolijke noot. Ditmaal het kleine draaiorgel, dat erg werd gewaardeerd door de aanwezigen binnen en op het zonnige terras buiten. Een mooi en gezellig geluid waarbij ook het gesprek met je buurvrouw gewoon door kon gaan. Beroepsbrandweer Emmen. Mevrouw Hulshof gaf aan de hand van vragen aan de aanwezigen en door het tonen van diverse filmfragmenten een goed beeld over de gevaren van brand en hoe te handelen. Zoals alle binnendeuren dichthouden vanwege de aantrekkingskracht van zuurstof en zo snel mogelijk naar buiten gaan. Jezelf in veiligheid brengen!

Beroepsbrandweer Emmen: Een uitgebreid informatieblad en andere compacte informatie om te wijzen op de vele risico's en het voorkomen van brand. JENS Security: informatiemateriaal over persoonlijke beveiliging. Bij een volgende voorlichtingsbijeenkomst zal de heer Kuipers een brede uitleg hierover geven. Kortom, een geslaagde middag, die zeker om vervolg vraagt!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda