Carbid schieten op 135 locaties in gemeente Emmen

EMMEN - De definitieve lijst met carbidlocaties is bekend. Op 135 plekken in de gemeente mag met oud en nieuw carbid geschoten worden. Deze locaties voldoen aan de nieuwe regels van de gemeente Emmen. Klazienaveen heeft de meeste plekken op de lijst staan (19), gevolgd door Emmer- Compascuum (12), Veenoord (10), Zwartemeer (10), Erica (9), Schoonbeek (9) en Nieuw-Amsterdam (9).


De complete lijst is te vinden op de website gemeente.emmen.nl. Hier staan ook de regels vermeld, waar carbid knallers zich aan moeten houden. Voor het schieten op deze 135 locaties is geen melding meer nodig. Inwoners mogen hier gewoon carbid gaan schieten, als ze zich aan de regels houden en zorgen voor een gezellige en veilige activiteit.


Traditie in ere houden
De gemeente Emmen wil de traditie van carbid schieten in ere houden, maar heeft ook rekening te houden met inwoners, die hiervan overlast ervaren. De rechter heeft eind vorig jaar benadrukt dat de gemeente het carbid schieten beter moet regelen. Dit is voor de gemeente aanleiding geweest om de APV aan te passen. De afstand naar woningen is korter geworden. Alle 135 locaties zijn op minimaal 50 meter van woningen. Met 50 meter afstand, mag er met vijf bussen van maximaal 50 liter geschoten worden; bij 75 meter afstand mogen dit meer dan vijf bussen van dezelfde inhoud zijn.

Westenesch, Noordbarge en Erica
Voor drie kernen hebben de veranderingen grote gevolgen gehad, omdat hun favoriete locaties niet voldoen aan de juiste afstanden. In overleg met Westenesch en Noordbarge is een alternatieve locatie gevonden. Erica heeft nu negen locaties op de lijst staan. Met de organisatie van het carbidfeest van café The Spot is het niet gelukt een locatie te vinden, die aan hun wensen voldoet. Deze groep kan, net als alle andere inwoners, bezwaar maken tegen de definitieve locatielijst.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda