Loes Kolmer 40 jaar koorlid aKOORd

WEITEVEEN – Na de kerkdienst in Weiteveen werd Loes Kolmer door Sjef Hermans, voorzitter van het kerkbestuur verrast met de gouden speld. In november 1975 zijn Loes Kolmer en Jo Nijenstein getrouwd en in Weiteveen komen wonen.

Loes kwam uit Klazienaveen en heeft in haar kinderjaren bij het Kinderkoor bij meester Borker gezongen. En in november 1976 is Loes lid geworden van het dameskoor van onze parochie en uiteraard fungeerden toen de zusters als dirigente en organiste. Zingen bij een koor was Loes haar lust en haar leven.

Ze miste daarom ook bijna nooit een repetitie. In de 40 jaren waarschijnlijk maar 20 keer een repetitie gemist vanwege een verkoudheid/griep. Er waren bij haar geen andere redenen om te verzuimen. In 2006 legde de koorleiding het bijltje erbij neer. Het koor fungeerde toen inmiddels al een aantal jaren als een gemengd koor. Maar Loes en enkele leden zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben direct een doorstart gemaakt met een nieuwe organist en dirigente. Het koor verzorgt de zang tijdens de vieringen in onze kerk, maar daarnaast vinden de koorleden het gezellig samen zijn met elkaar ook van wezenlijk belang en derhalve heerst er een gezellige, ongedwongen en enthousiaste sfeer bij aKOORd. Dit wordt mede bewerkstelligd door de dirigente: Karin Lanting en de organist: Gerrit Vriesema. Loes (inmiddels 66 jaar) hoopt in ieder geval de vijftig jaren vol te maken als koorlid van aKOORd.


De jubilaris te midden(met bloemen) van het koor dat haar zo lief is. Rechts pastoor Frans Wielens.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda