Verkiezing ‘t Emmer doempie van ’t joar! van start

EMMEN - Kent u een inspirerend initiatief om armoede te bestrijden? Meld het aan voor de verkiezing ’t Emmer doempie van’t jaor! Het initiatief maakt dan kans op €8.000,-. Initiatieven kunt u aanmelden tot en met 7 maart 2017.


Wethouder Jan Bos: “Voor de verkiezing ’t Emmer doempie van ’t joar! zijn wij op zoek naar maatschappelijke en/of vrijwilligersorganisaties die een goed initiatief hebben op het gebied van armoedebestrijding. Voor de verkiezing kunt u bestaande, maar ook nieuwe initiatieven aanmelden. Dus schroom niet en geef tot en met 7 maart de organisatie van uw keuze door via de gemeentelijke website!” Voorwaarden zijn dat de initiatieven in 2016 zijn verwezenlijkt of in 2017 worden verwezenlijkt. Ook moeten de initiatieven er op gericht zijn om mensen met een laag inkomen uit een sociaal isolement te halen en in contact te brengen met elkaar.

Verkiezing gelanceerd
Op woensdagavond 15 februari werd er een informatieavond voor raadsleden gehouden, waarin zij werden bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het armoedebeleid. Tijdens deze avond is de verkiezing ’t Emmer doempie van ’t joar! gelanceerd. Raadsleden zijn opgeroepen om ook zelf een initiatief aan te melden.

Inwoners stemmen mee
Na het sluiten van de aanmeldperiode nomineert een onafhankelijke jury aan de hand van spelregels maximaal vijftien organisaties. Bos: “Van 23 maart tot en met 13 april kunnen inwoners van de gemeente Emmen eenmalig digitaal hun voorkeurstem uitbrengen. Zij bepalen dus mee wie uiteindelijk winnen.” Tijdens een bijeenkomst op donderdag 20 april worden alle genomineerde organisaties ontvangen en worden de drie winnaars bekend gemaakt. Uit handen van wethouder Jan Bos ontvangen de winnaars vervolgens ’t Emmer gold’n, zulver’n of brons’n doempie van’t jaor! De financiële waardering hiervoor is resp. €8.000,-, € 4.000,- en € 3.000, -. Aanmelden voor ’t Emmer doempie van ’t joar! kan via gemeente.emmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda