Bargeres en Ter Apel ’96 FC 1 delen punten

EMMEN - Bargeres kwam slecht uit de startblokken en het was een wonder dat de stand na 20 minuten nog niet 0 – 3 stond. Alles wat mis kon gaan ging ook mis bij de thuisploeg. Het was echter pas in de 21ste minuut dat Ter Apel op voorsprong kwam door Jeroen Schoonbeek, 0 – 1.

Als een donderslag bij een heldere hemel kwam Bargeres onverwacht op gelijke hoogte door de uitstekend spelende Raymond de Groot, 1 – 1. Het was naast de gelijkmaker tevens de kanteling in de wedstrijd. Bargeres ging meer de duels aan, de passing werd beter en er was gretigheid bij de thuisploeg. Ter Apel ’96 ging daarentegen slechter voetballen zodat zich zowaar een voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd ontwikkelde waarbij beide ploegen kansen kregen op de overwinning. In de tweede helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Zowel Bargeres als Ter Apel ’96 waren meerdere keren dicht bij de overwinning maar uiteindelijk was een gelijk spel wel de beste weergave van de wedstrijd. Scheidsrechter Roelof Leuning uit Tynaarlo leidde de wedstrijd uitstekend en moest eenmaal het geel tonen.

Bargeres kwam slecht voor de dag en in de eerste 20 minuten had Ter Apel ’96 al de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Kansen waren er achtereenvolgens voor Arjan Heeres die Rik Zinnemers uitspeelde en voor langs schoot, een miraculeuze situatie in de 16 meter van Bargeres waarbij iedereen de bal miste en keeper Ingmar de Labije de bal, geheel verrast, van zijn borst liet stuiten, werd op de doellijn alsnog wonderbaarlijk tegen de paal geschoten door Jeroen Schoonbeek en een voorzet van Albert Jan van Oosten werd in een volley ingeschoten door Jeroen Schoonbeek en kon net tot corner worden verwerkt door keeper Ingmar de Labije.

Uiteindelijk moest Bargeres wel buigen. In een duel op het middenveld bracht Gilles Jan Kalter ongewild Jeroen Schoonbeek op links in stelling. De handige spits wist vervolgens enkele verdedigers van Bargeres te passeren en in de korte hoek eenvoudig te scoren, 0 – 1. Het leek even een zwarte middag voor Bargeres te worden vooral toen keeper Ingmar de Labije geblesseerd uitviel na een botsing met zijn eigen verdediger Frank Smalbil. Keeper Niels Kloppenburg verving Labije en kon achteraf terugzien op een goede wedstrijd. Volkomen onverwacht kwam Bargeres echter op 1 – 1.

Een steekpass van Jorrit Visser op Raymond de Groot zette de middenvelder plotseling vrij in de 16 meter van Ter Apel ’96. Na enkele passeerbewegingen scoorde Raymond de Groot fraai in de linkerhoek. Het was geheel tegen het tot dan toe vertoonde spelbeeld maar het hielp Bargeres in de wedstrijd. Plotseling was er meer strijd en venijn bij de thuisploeg. En de ploeg kreeg zowaar enkele goede kansen. Jorrit Visser kwam een teenlengte tekortkort op een voorzet en Rik Zinnemers lanceerde een schitterende vrije trap die met moeite uit de hoek tot corner werd verwerkt door de uitstekende keepende Rudy Bergman van Ter Apel ’96. Keeper Niels Kloppenburg werd in de slotfase van de eerste helft nog eens op de proef gesteld door Jeroen Schoonbeek wiens inzet eveneens tot corner werd verwerkt.

Na de rust een soortgelijke wedstrijd. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Jorrit Visser werd vanaf rechts diep weg gestuurd door Raymond de Groot en leek alleen op keeper Rudy Bergman van Ter Apel ’96 af te gaan maar legde vervolgens breed op Rob Stiekema die de bal voor hem langs zag gaan, een vrije trap van Rik Zinnemers werd door Gilles Jan Kalter net naast gekopt. Ter Apel ’96 kwam ook nog regelmatig gevaarlijk in de 16 meter van Bargeres. Zo kon Jeroen Schoonbeek plotseling vrij oprukken naar keeper Niels Kloppenburg na een afgeslagen bal in de defensie van Bargeres.

De ingevallen Niels Kloppenburg pareerde echter de inzet van Schoonbeek, Jasper Jalving schoot nog op de paal na een fraai genomen vrije trap die achter de defensie van Bargeres belandde. De best kans in de tweede helft was echter voor Bargeres. Raymond de Groot ging door de defensie van Ter Apel’96 en kwam vrij voor keeper Rudy Bergman, zijn inzet werd alsnog geblokkeerd en in de rebound werd Rob Stiekema zijn inzet geblokkeerd door de eigen speler Raymond de Groot. In de slotfase kreeg Bargeres zelfs de beste kansen.

Een vrije trap van Joost Trip werd door Rob Stiekema door gekopt en kon nog net tot corner worden verwerkt door Rudy Bergman. De keeper moest nog eens gestrekt naar de hoek op een inzet van Raymond de Groot die hij tot corner wist te verwerken. Over het geheel van de wedstrijd een terechte uitslag. Scheidsrechter Roelof Leuning uit Tynaarlo moest één gele kaart uitdelen en floot een prima wedstrijd die verder van beide kanten zeer sportief verliep.