WKE-16 met veel moeite langs de Treffer-16

TWEEDE EXLOERMOND – In de zondag 5e klasse E won koploper WKE-16 met 2-1 van de Treffer-16. WKE begon slecht aan de wedstrijd. Nadat Henk Bakker een goede kans had gehad, ging Ahyan Bas in de 5e minuut in de fout door een te zachte breedtebal op Wesley Stobbe.

Deze werd onderschept door de snelle Marco Windt en die liet doelman Wim Kok kansloos. 1-0. Weinig beweging, slordige passing, verkeerde keuzes bepaalden het spelbeeld van WKE. Bijna iedereen speelde onder de maat, uitgezonderd de 17-jarige Ronald Oosting. Uiteraard had WKE het initiatief, was het de sterkere ploeg en creëerde de meeste kansen. Toch moest de trouwe aanhang van WKE tot de 34ste minuut wachten om de gelijkmaker te bejubelen. Bertus Wolters werd de diepte ingestuurd en passeerde de doelman en de bal hobbelde richting het lege doel. Ferdy Poelman schoot voor de zekerheid de bal binnen. 1-1 en dit was tevens de ruststand.

Wie had verwacht dat WKE de tweede helft orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. Het geduld van de morrende supporters werd zwaar op de proef gesteld. Ze moesten wachten tot de 80ste minuut. En het was tekenend voor deze wedstrijd dat de goal tot stand kwam uit een vrije trap van Henk Bakker. Vanaf zo’n 30 meter krulde hij de bal het strafschopgebied binnen, de bal werd door vriend en vijand gemist en plofte zo maar binnen. 1-2 en dat werd met veel vlieg en kunstwerk uiteindelijk ook de eindstand.

Bertus Wolters haalt uit, waarna Ferdy Poelman de 1-1 binnen schiet in een leeg doel.(foto Ronald Oldenburger)