Barger-Compascuum eert Nobelprijswinnaar Ben Feringa

BARGER COMPASCUUM – Vanmiddag is in Barger-Compascuum oud-inwoner en Nobelprijswinnaar Ben Feringa door het dorp gehuldigd. Ben Feringa is geboren en opgegroeid in Barger-Compascuum en is sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het programma van deze huldiging begon met een bezoek aan Katholieke basisschool Sint Theresia. Nadat Ben Feringa zelf even terug ging in de tijd dat hij in Barger Compascuum woonde en over zijn studie. Daarna kregen de kinderen van groep 5 t/m 8 de gelegenheid om hun wereldberoemde oud inwoner vragen te stellen en zelfs enkele chemische kunstjes te tonen. Natuurlijk had Ben Feringa ook zijn gouden legpenning meegenomen die even aangeraakt en bekeken kon worden.

Na het bezoek aan de school waar ook burgemeester Erica van Oosterhout was gearriveerd trok het gezelschap naar de dam in het centrum waar de Nobelprijs winnaar werd toegesproken door de burgemeester. Daar werd door Ben Feringa en burgemeester Eric van Oosterhout ook een bord onthuld met daarop een nieuwe naam voor de dam in het centrum: ,,Prof. Dr. B.L.Feringadam” als eerbetoon aan de Nobelprijswinnaar.

Aansluitend waren de inwoners van Barger-Compascuum uitgenodigd om De Kloeck professor dr. Feringa de hand schudden tijdens een speciale receptie. De Compascumer Klanken zongen enkele liederen waarbij ook een aantal coupletten speciaal voor Ben Feringa waren geschreven. Ook werden Ben Feringa ook nog even weer aan zijn periode op de lagere school door zijn oude klasgenoten Henk Kuhl en Jan Suelman. De feestelijke dag werd afgesloten met een besloten reünie met zijn oud-klasgenoten in het bruin café van het Veenpark.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda