Jagerscombinatie Westensch jaagt niet alleen op wild

EMMEN - De jagerscombinatie van Westenesch is vanmorgen weer met een boot van waterschap Vechtstromen, de eigenaar van het Oranjekanaal, het water op gegaan om “rotzooi” wat in het water ligt op te ruimen. Namens de jagerscombinatie stapten ook deze keer Hans Kalter en Henk Jan Loerop in het bootje met aan het roer Martijn Schneider van het waterschap Vechtstromen.

De eerste keer werden ruim 18 zakken met afval verzameld waarbij onder anderen zelfs een bromfiets en een kluis uit het water werden gevist. Hans Kalter verwacht dat er vandaag nog wel meer binnengehaald zal worden, want na goed 100 meter langs de oever lag er al een flinke berg afval in de boot.

,,Dit is wel een verzameling van enkele jaren dat fietsers, maar ook vooral sportvissers steeds veel rommel in het water gooien. Dit ons ons jachtgebied en telkens ergeren wij ons als jagersvereniging vreselijk aan de rotzooi zoals flessen, blikjes en plastic dat aan de waterkant blijft liggen.
Daarom hebben wij dit initiatief genomen en iedereen die aan deze probleem meewerkt bewust te maken dat wij met elkaar voor een schoon gebied moeten gaan en afval daar deponeren waar het hoort te zijn”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda