5 verkeersexamens in Emmen en Coevorden

EMMEN - De afdeling Emmen van Veilig Verkeer Nederland begint in samenwerking met VVN afdeling Coevorden op dinsdag 11 april weer met een reeks van 5 verkeersexamens voor de leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen in de gemeente Emmen.

Dinsdag doen 306 kinderen examen, en in totaal bij de 5 examens zullen 1.087 kinderen examen doen. Bij deze aftrap zal ook de burgemeester van Emmen aanwezig zijn en het parcours afleggen. Voorafgaande aan dit praktijkexamen hebben alle leerlingen eerst een theorie-examen afgelegd. Om alles veilig te laten verlopen zijn alle fietsen eerst bij alle deelnemende scholen gekeurd.

Vooral voor de praktijkexamens hebben we assistentie nodig van ouders van de scholen om alle controleposten te bemensen. We kunnen als VVN niet op alle posten zelf staan. Helaas wordt het steeds moeilijker om ouders te vinden die bereid zijn om voor zo’n belangrijke gebeurtenis tijd vrij te maken. Het gaat toch om de veiligheid van hun kinderen. In Nederland hebben 200.000 kinderen afgelopen donderdag het theorie-examen afgelegd. Dit werd op de scholen zelf gedaan. Ook bezoekt VVN afdeling Emmen, op verzoek, scholen om door middel van een les en een praktijkgedeelte met een vrachtwagen duidelijk te maken waar je uit het zicht , dus de dode hoek ,van de chauffeur bent.

De afdeling Emmen van VVN organiseert voor automobilisten ook opfriscursussen. Velen hebben na het slagen voor het rijbewijs niet meer omgekeken naar de wijzigingen in alle regels. In deze opfriscursussen worden de mensen bijgespijkerd voor wat betreft de wijzigingen in de verkeersregels. Daarnaast kan men zich ook opgeven voor een praktijkrit in de eigen auto onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Ook zijn we druk bezig om Scootmobiel-trainingen te organiseren. In het najaar gaan we nog een aantal seniorenbeurzen organiseren. Binnenkort worden de data en locaties bekend gemaakt. Op verzoek van diverse instanties/scholen organiseren wij ook regelmatig verkeersmarkten. Zo zijn er in Emmen nog voldoende zaken die we ook als VVN willen oppakken, maar daar zijn we extra vrijwilligers voor nodig. Aanmeldingen om ons te komen versterken kunnen gestuurd worden naar veiligverkeer.emmen@gmail.com

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda