Uitreiking Passiefhuis-certificaat aan familie Louwes in Erica

ERICA – Afgelopen donderdagmiddag werd het Passiefhuis- certificaat uitgereikt aan de heer en mevrouw Louwes door de Stichting Passief Bouwen. Ondanks hun leeftijd- beiden boven de 80 jaar – besloten zij toch om een nieuwe woning te laten bouwen op hun droomplek aan de Hertenbaan 5 in Erica. Room Ontwerp en Bouwadvies heeft voor hen een passiefhuis ontworpen dat door bouwbedrijf Kuipers&Koers uit Emmen is gebouwd.

Een passiefhuis kenmerkt zich door een gezond woonklimaat, hoog comfort en zeer lage energielasten, door toepassing van extreem hoge isolatiewaarden van de bouwkundige schil.

Vanwege het duurzame karakter van de woning en de voorbeeldfunctie heeft de gemeente het project gesubsidieerd vanuit het budget voor verduurzaming. Wethouder Jisse Otter van onder anderen Wonen was ook aanwezig zijn bij de uitreiking.


v.l.n.r, Wethouder Jisse Otter, mevrouw Louwes, meneer Louwes, Frank Grootenboer (Stichting Passief Bouwen), Ruud Room (Room Ontwerp en Bouwadvies), Jeroen Kuipers (Kuipers&Koers Bouw).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda