Camperplaats “Achter op Erica” officieel geopend

ERICA – Het was afgelopen zaterdag groot feest bij camperplaats “Achter op Erica”. Na een aantal jaren van procuderen is deze camperplaats op de hoek Verlengde Herendijk/Ericasestraat nu officieel.


Wethouder Rene van der Weide had de eer om samen met Bertus en Ria van Dijk en de 9-jarige Svenja het lint door te knippen om de toegang nu eindelijk als camperplaats vrij te maken. Een grote wens van Henk en Wilma ging daarmee na een periode van drie jaar eindelijk in vervulling.

Een mooie camperplaats met 15 plekken voor doortrekkende camperaars op een plekje van waar men alle kanten op kan om een dag te genieten van het Drentse land. Wethouder Rene van der Weide feliciteerde Bertus en Ria van Dijk met deze opening na een lange maar moeilijke periode die eindigde bij de Raad van State. “Het dossier kan nu worden gesloten en geniet er van” Het idee van een camperplaats kreeg het echtpaar een aantal jaren geleden toen het jaarlijks enkele campertreffen organiseerde op hun eigen terrein op de hoek van de Ericasestraat. Helaas werkten enkele buurtbewoners niet mee omdat die bang waren voor overlast. Er volgenden verschillende procedures, maar uiteindelijk zijn nu alle bezwaren door de Raad van State van tafel geveegd.

Er is nu voor camperliefhebbers weer een mooie overnachtingsplaats bijgekomen en dat werd dan ook terecht even gevierd met de aanwezige camperaars. Daaronder ook Henk en Helma Wilpstra uit Hoogezand die deze daag ook aanwezig waren en vol lof waren over dit initiatief van de familie Van Dijk . ,,Het ziet er keurig uit en er is voldoende informatie aanwezig wat betreft evenementen of natuurschoon in deze regio. Een ideaal plekje om een dagje er op uit te trekken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda