Nieuwe speeltuin in Zwartemeer officieel geopend

ZWARTEM|EER - In Zwartemeer aan de Dwarsstraat is vanmiddag een nieuwe speeltuin in gebruik genomen. De opening werd verricht door wethouder René van der Weide. Na het doorknippen van een lint kregen de kinderen een ballon die op een teken van de wethouder het luchtruim mochten kiezen en proberen zo ver mogelijk weg te komen.


De drie verste ballonnen komen in aanmerking voor een prijs. De kinderen kregen een drankje, een warme hap en een ijsje en konden spelen in de nieuwe speeltuin. De ouders, opa's en oma’s werden getrakteerd op koffie, thee of frisdrank. De Emmer wethouder had ook nog een verrassing voor Zwartemeer door een grote wens van de initiatiefnemers van de speeltuin te vervullen. Door de gemeente zal er nog een dubbele wipwap geplaatst worden. In de speeltuin staan diverse toestellen waar de kinderen zich op kunnen uitleven.

Zo staat er een zeven meter hoge klimrots, nestschommels, duikelrek een veerelement en een groot klim- en klautertoestel. Om controle op de kinderen te kunnen houden is er voor de ouders een picknickbankje geplaatst. Tijdens de opening maakte Lies Hemme van de Dorpsraad Zwartemeer die een belangrijke schakel is geweest in het tot stand komen van deze speeltuin, maakte in haar toespraak wel duidelijk dat het onderhoud van de speeltuin voor rekening van de gemeente komt en dat de bewoners zelf voor de rest zoals schoonmaakwerkzaamheden zullen moeten gaan zorgen. De totale kosten voor de aanleg liggen tussen de 20.000 en de 25.000 euro. De lokale ondernemers en enkele individuele sponsors hebben hiervoor een bijdrage geleverd net als Woningcorporatie Lefier, de gemeente Emmen en de dorpsraad Zwartemeer zelf.


Na de opening leefden de kinderen zich uitbundig uit op de nieuwe speeltoestellen. (foto Heintje Wolbers)
(Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda