Feestelijke opening speeltuin Schakelpad Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Zonder al te veel toeters en bellen werd vanmorgen de nieuwe speeltuin aan het Schakel[pad in Nieuw Amsterdam in gebruik genomen. Een speeltuin die tot stand kwam dankzij de gulle giften van de aangrenzende bewoners, plaatselijk Belang, de middenstand en de gemeente Emmen.


Op initiatief van enkele bewoonsters werd een onderzoek gehouden naar de haalbaarheid van het idee om een speelplaats voor de ongeveer 15 kinderen aan het hofje. Claudia de Vries: ,,Vanaf het begin werd het idee met enthousiasme ontvangen. Wij hebben via enkele acties zelf ruim 1000 euro bijgedragen en dat werd door Plaatselijk Belang en de Gemeente Emmen aangevuld". Ook de ouderen in het woonblok precies tegenover de speelplaats waren reageerden direct heel positief: ,,Dit brengt toch even weer leven in de brouwerij als wij naar buiten kijken, want zeg het zelf. Wat is er mooier dan naar spelende kinderen te kijken in een wereld waar meestal de telefoon en computers heerst.’’


De initiatiefnemers stonden vanmorgen na de opening dan ook vol trots met de kinderen voor één van de speeltoestellen. V.l.n.r. Chantal Hoogeveen, Nienke Loves, Annemiek van der Sleen, Wendy Bosma en Claudia de Vries. (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda