Bewoners Emmerhout ruimen zwerfafval op

EMMEN - Bewoners van de Laan van de Marel in Emmerhout hebben afgelopen zaterdag voor de 18de keer een opruimdag in hun buurt. Ongeveer 15 personen trokken vanaf 10.00 uur door de straat om zwerfafval in te zamelen. Dit gebeurde nadat wethouder René van der Weide de vrijwilligers had toegesproken en bedankte voor hun inzet om de wijk schoon te houden.


Anne Pijpker, van bewonerscommissie ‘Ons Plein 3e Erf Rechts’ vertelt: “In de eerste jaren kwam er van alles uit de struiken, wat toen nog veel hoger was, tuinstoelen veel tegels en puin. De laatste jaren gaat het vooral om zwerfafval. Het opruimen heeft onze buurt veel gebracht: de buurt ziet er schoon uit, de bewoners groeten elkaar en er wordt sneller bij elkaar aangeklopt voor hulp. Het komt voor dat makelaars in hun advertenties reppen over de actieve bewonerscommissie en het opgeruimde erf. We sluiten de opruimdag af met een buurtbarbeque”.


Gemeente levert materiaal
Inwoners die een opruimdag willen organiseren kunnen contact opnemen met de gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat de bewoners hun werk goed kunnen doen en levert allerlei middelen zoals afvalgrijpers en vuilniszakken om het opruimen makkelijker te maken. Ook haalt de gemeente het ingezamelde afval op.(zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda