Adam Sweet, Alan West en Stegve Black op toer in het noorden

EMMEN - Adam Sweet, Alan West en Steve Black kwamen in 2014 voor het eerst vanuit Zuid Engeland (Lands End!) per auto naar Noord Nederland om twee gigs te spelen in Emmercompascuum. Sindsdien doen ze ieder jaar een tour in NoordNederland.

Adam Sweet is een jonge gitarist die sinds zijn zevende gitaar speelt en zingt. Hij heeft zijn roots uit muziek van Led Zeppelin, Deep Purple en Crem, speelt in Zuid Engeland in meerdere Blues(-Rock) bands. Hij is sinds kort ook een solocarierre gestart als singer-songwriter.

Alan West staat tot over zijn oren in de Country; hij tourde met legendes als Townes Van Zandt, Guy Clark, Sonny Curtis and Hugh Moffatt.

Steve Black komt uit de theaterwereld en heeft meer dan 5000 live gigs op zijn naam staan nog los van zijn deelname aan vele Rock-musicals als sessie muzikant. Hij is een van de UK’s “leading songwriters” maar voor het grote publiek onder de radar gebleven. Een muzikale omnivoor als het over muziekvoorkeuren gaat.

Deze drie muzikanten “tot de dood er op volgt” hebben elkaar gevonden in een sessie waar het begrip Folk nog het dichtst hun muzikale waarheid in Americana benadert.

Het programma van de toe ziet er als volgt uit:
Vrijdag 15 september:
21.00 uur: Muziekcafé het Keerpunt, Spijkerboor
Zaterdag 16 september:
20.00 uur: Woonboot van Nelis en Leentje, Emmercompascuum
Zondag 17 september:
16.00 uur: GrandCafe Rue de la Gare, Emmen
Maandag 18 september:
20.00 uur: Peter en Leni, Steendam (aan het Schildmeer).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda