EKC 2000 pakt koppositie met 40 minuten goed korfbal

EMMEN - Afgelopen zaterdag kwam medekoploper Flamingo’s uit Buitenpost op bezoek in Emmen. Wellicht een eerste meetpunt in de competitie en in de opbouw naar de zaal. De beide koplopers tastten elkaar in de beginfase wat af waardoor er om en om gescoord werd. De 2-2 werd bereikt middels een aan beide kanten benutte strafworp en schoten van halve afstand.

Hierna drukte EKC duidelijk haar stempel op de wedstrijd en wist met gevarieerde aanvallen vrij simpel uit te lopen naar een 7-2 voorsprong. Na 7-3 en 8-3 kwam Flamingo’s wat beter in de wedstrijd mede door het wat slordig omgaan met de kansen aan EKC2000 zijde. Het spel werd ongeconcentreerd en de scherpte ontbrak.
Flamingo’s wist voor rust min of meer aan te haken. Een iets mindere concentratie aan Emmer zijde zorgde voor een te magere 10-7 voorsprong bij rust.

Na rust trokken de Friezen deze lijn door en kwamen zelfs direct na rust op 10-10. EKC2000 was wakker en begon langzaam aan haar eigen spel weer te spelen. De scherpte was terug en hierdoor ontstonden en weer veel kansen. Vijfmaal op rij wist EKC2000 te scoren en bij de 15-10 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. Beide teams bleven om en om scoren waarbij de meeste kansen door EKC2000 werden gecreëerd. Uiteindelijk werd zeker niet geflatteerd met 23-16 gewonnen en werd EKC2000 de nieuwe koploper.

Na afloop verklaarde trainer/coach Atte van Haastrecht dat hij redelijk tevreden was. “Het blijkt dat 40 minuten goed dynamische korfbal voldoende is om in de 3e klasse mee te doen om de prijzen, maar om in de zaal potten te kunnen breken zal dit opgevoerd moeten worden naar minimaal 55 minuten of meer”. Dus we hebben nog heel wat werk te verrichten. We zijn op de goed weg en blijven hard werken richting zaalcompetitie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda