Wethouder Bouke Arends huldigt Dyan Evenhuis, Sieger Stegen en Rick Koekoek

EMMEN - Wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen heeft dinsdag 19 december de kampioenen Dyan Evenhuis, Sieger Stegen en Rick Koekoek en gehuldigd. Dyan werd 8 september op het Bike Festival in Assen Nederlands kampioen Bike Trial in de categorie junior. Sieger Stegen werd Nederlands Kampioen Bike Trial, categorie Groen. Rick Koekoek sleepte ook het Nederlandse kampioenschap Bike Trial binnen in de categorie Elite men.


De 17-jarige Dyan beoefent deze sport sinds tien jaar. Op zijn veertiende reed hij zijn eerste WK in Polen waar hij meedeed aan jeugdwedstrijden tot 16 jaar. Sinds dit jaar doet Dyan ook mee met het rijden van Worlds Cup wedstrijden. Dit jaar heeft hij in België een zilveren plak gewonnen bij het kampioenschap voor de junioren.


De 14-jarige Sieger Stegen is sinds 2013 actief in deze tak van sport. Hij heeft al verschillende clubkampioenschappen gewonnen en ook een King of the Rock competitie. Door in de zomerperiode flink te trainen op de techniek van het achterwiel springen, behaalde Sieger mooie resultaten.


Rick Koekoek boekte voor dit Nederlandse kampioenschap ook nog enkele persoonlijke records. Zijn eigen Guinness World Record ‘Highest bicycle bunny hop’ verbrak hij dit jaar in London tijdens het event Ridelondon Freecycle met een hoogte van 145 centimeter.


v.l.n.r.: wethouder Bouke Arends, Sieger Stegen, Dyan Evenhuis en Rick Koekoek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda