Fleur Hoogeveen belangrijk bij overwinning Emmen

EMMEN - Hilversum trad aan met het jeugdige en sympathieke drietal Lisa Mattheij, Nanda Bloom en Sanne Briefjes. Voor Emmen beet Tessa Mennen het spits af tegen Mattheij. Hoewel het af en toe wat tegenzat voor de Drentse maakte Mattheij over de hele linie gewoon wat minder foutjes, waardoor Emmen als snel met 1-0 achter stond.


Ook in haar tweede en derde wedstrijd tegen respectievelijk Briefjes en Bloom had Mennen het geluk bepaald niet mee. Zeker tegen Bloom had er misschien meer in gezeten, maar in de beslissende vijfde game werd Mennen al snel op een onoverbrugbare achterstand gezet. Uiteindelijk bleef Mennen teleurgesteld en met lege handen achter.

Als tweede trad voor Emmen Janine Grootjans in het strijdperk. Zij won overtuigend in drie games van Nanda Bloom. In haar volgende wedstrijd won Grootjans al snel de eerste twee games van Mattheij. Deze vocht zich echter knap terug in de wedstrijd en trok de stand gelijk. Na een medische time-out door een knieblessure verbeet Grootjans haar pijn en sleepte zo haar volgende overwinning binnen. Daar bleef het echter bij, want Sanne Briefjes vocht zich ook terug van een twee games achterstand tegen Grootjans, maar verzaakte niet in de beslissende game en beperkte zo de schade voor Hilversum.

Gelukkig voor Emmen was Fleur Hoogeveen deze avond ongenaakbaar. Vrijwel foutloos spelend legde zij in alle partijen haar wil op aan de tegenstanders. Slechts Lisa Mattheij kon Hoogeveen een gamepje afsnoepen (15-13). Omdat ook het dubbel naar Emmen ging, stond aan het einde van de avond een mooie 6-4 overwinning voor Emmen op het scorebord. De jonkies gaan nu ruim aan kop met maar liefst 5 punten voorsprong op nummer twee. Volgende week de uitwedstrijd tegen SVE in Utrecht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda