Muzikale ode aan Aleid Rensenen foto tentoonstelling Heike Suhre in Rensenpark

EMMEN - De gemeente maakt twee culturele evenementen in het Rensenpark mede mogelijk door het verlenen van subsidie. Het gaat om de muziektheatervoorstelling Zoo Mooi! van Muziekvereniging Harmonie Euterpe die een muzikale ode aan Aleid Rensen brengt en om een openlucht fototentoonstelling van de Emmense fotografe Heike Suhre, georganiseerd door Stichting Pentafoor.


Beide evenementen worden georganiseerd door vrijwilligers en hebben een duidelijke binding met het Rensenpark. De gemeente wil het Rensenpark de komende jaren ontwikkelen tot een creatieve broedplaats voor kunst, cultuur en innovatie. Deze culturele evenementen deze dragen daar aan bij. Ze zorgen voor reuring, hebben een aantrekkingskracht op inwoners en bezoekers en dragen bij aan nieuwe verbindingen in het Rensenpark.

Zoo Mooi! wordt een voorstelling die een muzikale ode brengt aan Aleid Rensen en zal plaatsvinden in het voorjaar van 2019. Jaap en Aleid Rensen hebben veel betekend voor de gemeente en veel inwoners denken nog met weemoed terug aan het oude dierenpark. De voorstelling biedt ook een blik in het leven van Aleid.

Stichting Pentafoor wil Emmense inwoners graag kennis laten maken met het werk van Heike Suhre. De fototentoonstelling vindt deze zomer plaats in het Rensenpark. Suhre is in Duitsland geboren maar woont en werkt al geruime tijd in Emmen. De verhalen van Suhre bestaan soms uit een enkele foto, soms uit een reeks. In 2012 ontving Suhre, in navolging van onder anderen Paul Huf, Erwin Olaf en Anton Corbijn de Grote Paul: een imagoprijs voor de beste fotograaf van het jaar, uitgereikt door sociëteit De Grote Paul.

Andere evenementen zoals de StadsBBQ en Boo at the Zoo hebben via het Evenementenfonds reeds subsidie gekregen. In 2018 vindt de Uitmarkt Emmen ook in het Rensenpark plaats, tegelijk met de StadsBBQ, in het tweede weekend van september.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda