Paasvuur op bij de ijsbaan in Weiteveen

WEITEVEEN - Er wordt op dit moment alweer druk gebouwd met het paasvuur. De ijsvereniging De Doorlopers die bekend waren met het organiseren van het Firljeppen hebben een ander weg ingeslagen. De Fierljepschans is inmiddels gesloopt en is er gekozen voor een paasvuur. De bewoners van Weiteveen en dorpen er omheen hebben al heel veel snoeihout naar de ijsbaan gebracht.

Misschien hebben we wel de grootste van Drenthe, maar dat is niet het belangrijkste, zegt Bennie Menke. ,, Wij willen er graag een gezellige avond van maken. Het is dit jaar de 4e de keer dat wij het organiseren en hebben we weer een mooi programma. Zo is er voor de kinderen eieren zoeken. Hier is een wedstijdje aan verbonden op de eieren die verstopt worden op het terrein staan nummers. Door loting wordt bekend gemaakt wie de bult mag aan steken.

Ook kinderen uit andere dorpen mogen hier aan mee doen. Ook is ook weer live muziek. Jongens en meiden uit Weiteveen die in diverse bands spelen staan deze avond bij elkaar op het podium. Ook zullen deze avond de Spshaas band DJ Daryll en de bruiloftband uit de iaren 80 “DE TRFFERS” met onder anderen Ben Bijl, Gerrit Vrisema en Marten Gras een optreden verzorgen. Deze bands uit Weiteveen speelde in vele zalen. De bult wordt op 1e paasdag aangestoken en het programma begint om 19,15 uur.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda