Noveas 1 – EKC 2000 1

STEENWIJK - Na een hectische week waarin trainers Atte van Haastrecht en Willem Schuttrups ontslag hebben genomen, is afgelopen zaterdag de veldcompetitie hervat. In Steenwijk was de tegenstander Noveas. Na een onwennige eerste helft, wist EKC 2000 ruim te winnen met 16-28. In de eerste helft was het aan de kant van EKC 2000 onder de maat.

Spelen op gras, onnodige overtredingen en het spelletje niet snel genoeg spelen leverden halverwege de eerste helft een achterstand op van 8-5. Hierna ging het baltempo enigszins omhoog. Hierdoor werd de achterstand van drie doelpunten voor rust omgezet in een voorsprong van 10-11.

Na rust was er een ander EKC 2000 te zien. Door de rebound goed neer te zetten, een hoger baltempo te hanteren en de gemaakte afspraken na te komen liep EKC 2000 uit naar 10-13. Noveas deed van afstand nog wat terug via 11-13, maar daarna gaf de ploeg uit Emmen echt gas. Door veelvuldig van afstand te scoren liep EKC 2000 uit na een stand van 11-19. Noveas scoorde vervolgens nog uit een strafworp, waarna de wedstrijd gecontroleerd werd uitgespeeld, eindstand 16-28. Door deze overwinning doet EKC 2000 weer volop mee voor het kampioenschap.