Ik ben broer Regtop uit Sleen

ERICA - Afelopen weekend werd weer Kom iin de Kas gehouden en daar was ook een aandachtstrekker buiten met Broer Regtop en zijn paard en wagen. Onderstaand verhaal is een open vrief van Broer Regtop:


ERICA - Ik ben geboren in Nieuw-Amsterdam op 2-1-1939 dus geboren Emmenaar later verhuisd naar de Hoogebultenweg (nu Rietlanden). En heb de o.b.basisschool in Zuidbarge doorlopen. Daarna zijn wij naar Erica verhuisd. Vandaar dat mijn gedachten, bij het lenen van dit evenement nog altijd aandacht trekt. Nu ik met paard en wagen rij, door dorpen in de provincie Drenthe. Mag ook over fietspaden, heb hier ontheffing voor! Van de provincie.

Ik ben in het bezit van 3 Fjordenpaarden, zijn allen door mij beleerd. Het is een prachtige hobby. Toen wij in Erica kwamen wonen, weet ik nog dat de eerste kas achter ons huis werd gebouwd, aan het water. De zuidersaai nummer 2. Gaan we nu naar kom in de kas, wat altijd veel publiek trekt. Ik vind het ook leuk voor mijn hobby, om hier door te rijden.
vader was in Erica brugwachter. En dan ’s avonds als de brug nog opengedraaid moest worden, moesten mijn broer die 2 jaar ouder was als ik, elk op een kant staan met een rode stormlantaarn voor het verkeer tegen te houden! Dan waren de schippers blij, dat ze nog even naar sluitingstijd door konden varen. Dan lagen ze de volgende dag klaar, om geladen te worden, door de boeren! Mijn vader kende ze allemaal (schippers en de boeren) .

Broer Regtop

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda