Oudere huurders niet in geschikte woning. Dat moet anders.

EMMEN - De overheid stimuleert dat ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen. Veel verzorgingstehuizen moesten door de bezuinigingen inkrimpen en hierdoor wordt het aanbod minder. Met als gevolg, dat het lastig is om een indicatie te verkrijgen en ouderen gedwongen worden in hun huurhuis te blijven. Maar als u niet meer kan wonen waar u woont. Wat dan? De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe en de SBDE organiseren gezamenlijk op woensdag 16 mei tussen 14:00 uur en 16:00 uur een bijeenkomst in de Meerstede over ouder worden en langer thuis blijven wonen.


Huurwoningen niet aangepast op zorgvraag

Het doel van de bijeenkomst is om in gesprek te gaan met huurders over o,a verhuizen op oudere leeftijd, aanpassingen in uw huurwoning en zorgen voor elkaar. ''Het aandeel ouderen in Emmen neemt toe en dat betekent ook het aantal zorgbehoevenden. We merken dat veel woningen niet zijn aangepast op de zorgvraag, waardoor veel huurders op een plek wonen die niet past bij hun situatie'' Aldus Hepke Wouda, bestuurslid Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe. Door het organiseren van deze bijeenkomst willen we in kaart brengen hoe huurders ouder willen worden in hun eigen leefomgeving en daarover het gesprek aangaan met de verhuurder, gemeente en politiek'' vult Hans Gelderman, voorzitter SBDE aan.

Praat mee!
Lijkt het u leuk om te brainstormen over de perfecte woning als uw ouder wordt? Of uw ervaringen te delen met andere huurders? Doe mee! Opgeven kan door een mail met vermelding van naam en degene waarvan u huurt te sturen naar wonenenzorg2018@gmail.com. Maar het is ook mogelijk om uw telefonisch te verzekeren van een plaats door te bellen naar 0591-622226 (kantoor Huurdersfederatie). Aanmelden kan tot woensdag 9 mei en vol=vol.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda