Oosting E&O en Joop Fiege beëindigen samenwerking

EMMEN - De samenwerking tussen Oosting E&O en Joop Fiege, trainer/coach van de eerste heren selectie, krijgt het komende seizoen geen vervolg. Club en trainer willen benadrukken dat het besluit, na lang en goed overleg, gezamenlijk is genomen.

Vorig jaar, bij de (terug)komst van Fiege, was er een ambitieuze wens, het behalen van de BeNeLiga. Al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat wens de vader van de gedachte was. De selectie werd, mede door blessures, te smal. Maar was daarnaast kwalitatief niet in staat om serieus mee te doen om de prijzen. Het resultaat was een teleurstellende 5 plaats in de reguliere competitie om 10 punten afstand van nummer 1 Houten. Op de inzet van spelers en de technische staf was overigens niets aan te merken.

In de nacompetitie werd vervolgens maximaal gepresteerd met als uiteindelijk resultaat de derde plaats in de Eredivisie. Een compliment aan de selectie en technische staf voor de strijdlust.

Echter het komende seizoen ondergaat de club aan de Herenkant een gedaanteverwisseling. Door het vertrek, stoppen of een stap terug doen van een groot deel van de eerste selectie heeft de club een koerswijziging aangekondigd. De wijziging is mede ingegeven door het kampioenschap en daarbij behorende promotie van Heren2 naar de Eerste divisie en de landstitel voor het hoogte juniorenteam. De eigen opleiding wordt het speerpunt voor de toekomst. Zij vormen het komende seizoen dan ook voor een groot deel de basis voor het eerste herenteam.

Joop Fiege is en blijft ambitieus. Wil altijd gaan voor het hoogst haalbare. In binnen of buitenland. E&O is ook ambitieus maar kan op korte termijn niet om de hoofdprijzen mee doen. Zo realistisch moeten wij zijn. Vandaar het samen genomen besluit om uit elkaar te gaan. Wij danken Joop voor zijn onvoorwaardelijke inzet en wensen hem oprecht succes om zijn (handbal)dromen waar te maken.

Op zeer korte termijn hoopt de club de nieuwe technische staf voor zowel de eerste heren- en damesselectie bekend te maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda