Wethouder René van der Weide huldigt de zussen Jonkers

EMMEN - Wethouder Rene van der Weide heeft maandag 28 mei 2018 de kampioenen Sterre (19) en Luna (18) Jonkers uit Emmen gehuldigd. De sportieve schaatsters zijn zussen. Ze hebben al veel prijzen in de wacht gesleept. Sterre is zelfs sportvrouw van de gemeente Emmen.


De oudste van de twee (Sterre) doet aan lange baan schaatsen. Ze traint veel, zo’n acht à tien keer per week. Dit doet ze naast een fulltime studie geneeskunde in Groningen.

Bij de A-junioren is ze in december 2017 in Heerenveen kampioen geworden op de 3 en 5 kilometer (km). Ze is twee maal naar een wereldbeker voor A-junioren geweest. In november in INzell waar ze met een hele mooie tijd de wereldbeker heeft gewonnen. In de voorgaande jaren is ze vaker Nationaal Kampioen (NK) op de 3 km geweest en het seizoen hiervoor was ze op beide afstanden tweede.


Ook Luna doet aan lange baan schaatsen. In maart is zij in haar leeftijdscategorie Nationaal Kampioen geworden. Een knappe prestatie. Extra bijzonder is dat Luna mei 2017 een ernstig wielerongeval heeft gehad met gedeeltelijk blijvende verlamming van de linker arm/schouder. Het schaatsen doet ze met één arm op de rug met een brace om. Naast de sport heeft ze dit jaar eindexamen VWO gedaan.


Net als haar zus traint Luna regelmatig en dat heeft resultaat. Ze stond meerdere keren bij de wintertriathlon als tweede en derde op het podium. Ook bij de Nationaal Kampioenschappen behaalde ze prijzen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda