Bedrocks heren 1 stranden in onweersbui.

EMMEN - Het eerste herenteam van Bedrocks ontving zondagmiddag op de Meerdijk de op papier gelijkwaardige tegenstander Giants uit Hengelo(O) en dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. De Tukkers begonnen goed aan slag en wisten in de eerste inning meteen een punt te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt begonnen de Bedrocks nog voortvarender en scoorden 3 punten waardoor de stand na de eerste inning op 3-1 stond voor de Bedrocks.


In de derde inning draaide de slagploeg van Giants goed warm en wisten 5 punten te scoren waardoor het totaal voor de ploeg uit Hengelo op 6 kwam. De Bedrocks hadden daar geen antwoord op en de stand kwam daardoor op 3-6 aan het einde van de derde inning.

De inningen daarna hielden de ploegen elkaar in evenwicht en wisten telkens in iedere inning wat punten bij elkaar te sprokkelen. Hierdoor kwam de stand in de zevende inning op 11-12 in het voordeel van de Giants te staan. In de loop van de achtste inning brak het onweer los waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden. De stand van de laatst volledige inning is dan geldig en daarmee is de eindstand op 11-12 gekomen in het voordeel van Giants en dus sneu verlies van de Drenten. Met elk drie honkslagen waren Kevin Vording en Marijn Krol de beste slagmannen aan Bedrocks kant.

Heren 2.
Het tweede herenteam beleeft een ware opmars. Waar het in het begin van deze competitie nog tegen een 7-2 nederlaag op de Caps aanliep, was het zondag de Caps die de wonden moesten likken. De Emmenaren waren zondag op de Meerdijk oppermachtig met wederom Davey Paulussen de gehele wedstrijd op de heuvel (8 x 3-slag, 7 honkslagen tegen). De verdediging van Bedrocks stond als een huis en er werden in het veld wederom geen fouten gemaakt. Alleen catcher Yorben Rooy had een aantal keer wat moeite om de derde slagbal onder controle te krijgen en dat resulteerde in 3 foutieve aangooien naar het eerste honk. Aan slag was hij samen met Melvin Brandjes en Benjamin Houthuyzen het meest productief met ieder 3 honkslagen en samen goed voor 9 punten. Nieuwkomer Dirk Jan Krijger, overgekomen van CromTigers uit Krommenie, liet zien een prima aanvulling te zijn met zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten. Met een honkslag, een opofferingsslag en een velderskeus wist hij 2 keer zelf te scoren en 3 andere spelers te laten scoren. Door deze 22-7 overwinning van Bedrocks zijn de mannen uit Hoogeveen gepasseerd in het klassement en staan de Emmenaren netjes op de tweede plek achter Hickory Winterswijk.

Pupillen.
Zaterdagochtend ontvingen de pupillen de honkballers uit Veendam. Het team van The Blokes begon aan slag, maar wist in der eerste inning geen punten te scoren. Bedrocks daarentegen begon sterk met nieuwkomer en 1e slagman Irvano Rosalia. Er volgden direct 5 punten met als hoogtepunt de homerun van Jamie Veltman. In de tweede inning kwamen beide teams niet tot scoren, maar in de derde inning werden de tegenstanders wakker en kwamen terug tot 5-5. Gelukkig wist Lars Vroege een snoeiharde bal in het achterveld te vangen en de tegenstanders tot bedaren te brengen. In de laatste slagbeurt trokken de Emmenaren de wedstrijd naar zich toe met een 2-run rally en hebben met een eindstand van 7-5 een prachtige overwinning op hun naam.

Programma Meerdijk: Zaterdag 11.00 Aspiranten - Pioneers Assen, Zondag 14.30 Heren 1 – Red Caps Leusden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda