13 SVBO leden slagen voor reanimatie en AED cursus

BARGER OOSTERVELD – Donderdasavond ontvingen 13 leden van de vv SVBO een diploma overhandigd na een geslaagde cursus reanimatie en bediening AED apparaat. De cursus werd gegeven door Frits Oldenhuis (secretaris) en Mini Koek (instructeur) van de EHBO afdeling Barger Oosterveld.


Tijdens deze cursus, die plaatsvond in de kantine van SVBO, was het vooral leren reanimeren en bedienen van een AED apparaat. Met de aanvulling van deze dertien cursisten beschikt SVBO nu over zestig personen die om kunnen gaan met een AED apparaat en kunnen reanimeren.

Wij vinden het belangrijk dat wij mensen in de club hebben die deze cursus hebben gevolgd, zegt voorzitter Gerard Feringa die zelf als voorbeeldfunctie ook de cursus heeft gevolgd. ,,Kijk maar even naar een speler van Dwingeloo en net een week geleden de scheidsrechter van de wedstrijd Sweel – WKE-16. Die toen gereanimeerd hebben bleken net een week daarvoor de cursus te hebben gevolgd. Wij zijn er als bestuur dan ook trots op dat in alle gelederen in de club, zelfs in het eerste elftal, iemand is die handelend kan optreden mocht zich een dergelijk geval bij ons voordoen”.

Met een nieuw AED apparaat bij SVBO hebben wij nu in de kern van Barger Oosterveld zeven AED apparaten ter beschikking, vervolgd Frits Oldenhuis die ook nog aangaf dat belangstellenden voor deze eendaagse cursus zich kunnen melden bij de afdeling van de EHBO via telefoonnumer 0591-620363/www.ehbobargeroosterveld.nl.


De trotse bezitters van een diploma reanimatie en AED bediening met links vooraan voorzitter Gerard Feringa.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda