Gemeente helpt inwoners bij nieuwe start buurtvereniging Bargermeer-Meerveld

EMMEN - De gemeente Emmen gaat inwoners uit de wijk Bargermeer-Meerveld helpen om een nieuwe start te maken met een buurtvereniging, die een breed draagvlak heeft onder de inwoners. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Eric van Oosterhout en de interim-voorzitter van de buurtvereniging.


De spanningen in de wijk zijn in de afgelopen maanden hoog opgelopen door een conflict tussen verschillende groepen inwoners om het bestuur van de buurtvereniging. De rechter moest er aan te pas komen en stelde het interim-bestuur in het gelijk. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Dit betekent echter niet dat iedereen weer met elkaar door een deur kan. Ik maak me grote zorgen over de situatie in de wijk. Daarom heb ik met de interim-voorzitter gesproken en onze hulp toegezegd. Er moet een nieuw bestuur gekozen worden, dat de steun heeft van een grote meerderheid van de inwoners”.

Vervolg
In de komende periode gaan gemeente en het interim-bestuur met hulp van de BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) toewerken naar een vergadering, waar alle inwoners welkom zijn en mee mogen stemmen voor een nieuw bestuur. De voorbereidende groep kan nog uitgebreid worden met andere inwoners uit de wijk. Nog voor de zomervakantie vindt een eerste informatiebijeenkomst plaats over de opzet van de nieuwe buurtvereniging. De vergadering met stemming voor een nieuw bestuur zal na de zomervakantie plaatsvinden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda