Huurdersfederatie niet positief over verduurzaming woningen Lefier

EMMEN - Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe blijft huurders die te maken hebben met renovaties naar Nul Op De Meter woningen ondersteunen. Dit is hun reactie naar aanleiding van de protesten van een aantal bewoners van de Mr.J.J Willingestraat en Mr. L. Oldenhuis-Tonckensstraat in Emmermeer, die proberen te voorkomen dat hun woning naar Nul Op De Meter wordt gerenoveerd.


Geen advies
De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe, de onafhankelijke belangenbehartiger van huurders in Zuidoost Drenthe, heeft zich eerder onthouden van advies over het vernommen van huurwoningen aan de Mr. J.J Willingestraat en Mr. L. Oldenhuis-Tonckensstraat. ''We begrijpen de verduurzamingsopgave waar Lefier voor staat en ondersteunen deze, maar gezien de ervaringen zijn we er niet van overtuigd dat het vernommen van woningen een goede oplossing is''. Aldus het bestuur van de Huurdersfederatie.

Negatief advies
Hetzelfde geldt voor huurders die nog te maken krijgen met het renoveren naar een Nul Op De Meter woning. Zo heeft de Huurdersfederatie een negatief advies gegeven voor het vernommen van 169 woningen aan de Laan van de Eekharst, de Laan van de Marel en de Laan van het Kinholt in Emmerhout. “Er wordt te weinig geleerd van voorgaande projecten. De zittende huurder ervaart nog veel overlast en woningen worden niet goed afgewerkt.” De Huurdersfederatie blijft huurders ondersteunen en zal de projecten op de voet volgen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda