Bé en Fenny Telkamp 65 jaar een paar

EMMEN - Afgelopen woensdag was het feest in wooncentrum Valkenhof in de Rietlanden want Be en Fenny Telkamp vierden hun 65 jarig huwelijk. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam persoonlijk even langs om het paar met deze mijlpaal de feliciteren.


Natuurlijk wilde ook de burgemeester wel het een en ander weten van het paar. Be Telkamp werd 88 jaar geleden geboren in Emmer Compascuum en Fenny Hofman zag een jaar later het levenslicht in Weerdinge. Bé en Fenny hebben elkaar gevonden in bioscoop Groothuis in Emmen. Zij kregen verkering maar na twee jaar werd dat even onderbroken doordat Bé Telkamp, die aanvankelijk in het veen werkte, besloot om een jaartje in Zweden te gaan werken bij de bekende kogellager fabriek SKF.

In die periode was er over en weer wel veel briefverkeer met als resultaat dat de twee elkaar weer vonden toen hij weer terug was uit Zweden. Hij kreeg werk als chauffeur en portier bij de Danlon en later ook nog als chauffeur buitendienst bij de gemeente Emmen. Toen Bé in de VUT ging hebben zij als eerste nog een bezoek aan de SKF fabriek in Zweden gebracht. Het echtpaar kreeg zes kinderen, een dochter en vijf zonen die op hun beurt zorgden voor 14 kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.

Fenny was vroeger vooral coupeuse en maakte kleding voor de kinderen en zelfs maatpakken. Ook haar eigen trouwjurk kwam van haar hand. En dat allemaal met een oude trapnaaimachine. Afgelopen zondag werd het 65-jarige huwelijksfeest met de naaste familie gevierd met een etentje in Hotel Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda