Geslaagde open dag Brandweer Emmen en Veiligheidszorg Drenthe

EMMEN – Afgelopen zaterdag was het weer gezellig druk tijdens de jaarlijkse open dag van de Brandweer Emmen en Veiligheidszorg Drenthe aan de Nijbracht te Emmen. De personenbusjes van de brandweer reden af en aan om de vele honderden bezoekers van en naar de omliggende parkeerplaatsen te vervoeren.


Tijdens deze open dag gaf de brandweer weer open huis waarbij de bezoekers van dichtbij brandweervoertuigen en materialen kon bezichtigen, maar zelfs in plaats te nemen voor de gebruikelijke foto’s. Op gezette uren werden er door de verschillende onderdelen ook demonstraties gegeven op het gebied van hulpverlening en brandbestrijding. Veiligheidszorg Drenthe die in de brandweer kazerne is gehuisvest gaf uitvoerig toelichting over haar werkzaamheden.

Ook Veilig Verkeer Nederland, de brandwondenstichting, politie en schoorsteenveger Kor Fidder(foto) waren er bij om demonstraties en uitleg te geven over hun werkzaamheden. De kinderen konden zich vermaken met leuke activiteiten waaronder een luchtkussen, de bekende waterspuit en natuurlijk ook het hapje en drankje met onder anderen de bekende stroopwafels. Natuurlijk waren de demonstraties met de vuurpannen en het redden van slachtoffers uit een auto na een ongeluk weer spectaculair om te zien.


Slaat bij u de vlam in de pan? Gooi er dan een doek over want dit is het gevolg als men het wil doven met water.


Na een ongeluk met beknelde slachtoffers zal de brandweer heel zorgvuldig te werk gaan om de auto te openen en het slachtoffer er veilig uit te halen.


Natuurlijk was het ook cool voor de jeugd om even de kunnen sturen op een reddingsboot.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda