Start sloop van het middenblok De Pallert in Schoonbeek

SCHOONEBEEK - Werkgroep Centrum Schoonebeek werkt samen met inwoners en winkeliers aan een mooier centrum. Het is zover! Het middenblok op De Pallert wordt gesloopt. Wethouder Rene van der Weide verricht zaterdag 29 september om 11.00 uur het officiele startschot voor de sloop. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


Aansluitend aan het startschot houdt de werkgroep een informatiebijeenkomst in ’t Aole Gemientehoes. Bewoners en ondernemers worden geïnformeerd over de uitvoering van fase 2. De werkgroep ziet het liefst dat de plannen voor De Pallert nog voor de winter zijn uitgevoerd.


Bert Kolkman, co-voorzitter van de werkgroep: “De werkgroep wil dat het centrum weer een feestje wordt. Meer groen, een leuke sfeer en voldoende parkeerruimte. Het centrum wordt een plek waar inwoners en bezoekers graag verblijven. “

De vernieuwing wordt in twee fasen uitgevoerd. Nu het eerste deel is gerealiseerd, de Europaweg is niet langer de scheidslijn in het centrum, kunnen we starten met het Pallertplein.
Het centrum wordt weer het hart van het dorp, naast de vernieuwing van het centrum is ook onlangs de vernieuwde kerk geopend. Als het geheel klaar is kan Schoonebeek zeker weer 25 jaar vooruit.


Werkgroep Centrum Schoonebeek
Naar aanleiding van de structuurvisie voor het centrum in 2013 is een dorpsbreed onderzoek gehouden in Schoonebeek. Er kwamen een aantal belangrijke thema’s uit, die in werkgroepen onder de paraplu van Mee®doen aan de slag gingen. Vanaf 2014 zetten inwoners en winkeliers zich in de werkgroep centrum in voor een mooier en toekomstbestendig centrum.

De werkgroep is overtuigd dat bij niets doen aan het centrum de kans groot zou zijn dat er nog meer voorzieningen in de toekomst zullen verdwijnen. Dit kan leiden tot leegloop en een onaantrekkelijk dorp. Tijd vond de werkgroep, om daar iets aan te doen. En dat kan ze niet alleen. Met inzet van de provincie, gemeente Emmen, inwoners en winkeliers wordt het centrum weer een pareltje.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda