Kinderen hebben topdag bij NHL Stenden Emmen

EMMEN - Tijdens het Weekend van de Wetenschap waren de deuren geopend voor jong en oud. Afgelopen zaterdag waren de kinderen iets jonger dan ze normaal gewend zijn bij NHL Stenden Hogeschool in Emmen. De hogeschool opende namelijk haar deuren voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap waar ruim 250 bezoekers op afkwamen.


Door het hele gebouw zijn leuke activiteiten georganiseerd rondom het thema Wetenschap.

Bij binnenkomst konden kinderen losgaan op het ‘speelplein’ samen met studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs. Van spelen met kinetisch zand tot bellen blazen met droogijs, robots programmeren en spelen met rekenen. Er was genoeg te beleven! In de praktijkruimtes van de technische opleidingen gingen kinderen aan de slag met 3D tekenen en deden ze lab-proefjes met maïzena. Daarnaast was er ook een echte KUKA-robot te zien, die normaal gesproken wordt ingezet voor de productie van auto’s in fabrieken. Vanuit de economische opleidingen was er tot slot er een heus ondernemerschapsplein ingericht, waar kinderen met LEGO leerden ondernemen en hun geheugen konden trainen met een memory game.

De zesjarige Sven (links op de foto) vond alle proefjes zeker voor herhaling vatbaar. Hij kwam samen met zijn vader Johan Oosting naar het event. Oosting: “Als ik het zo zie is het een leuke kennismaking met techniek voor jong en oud.” Sven vond het ook allemaal reuze interessant: “Super leuk!”.

Weekend van de Wetenschap
Door heel Nederland waren er activiteiten in de Weekend van de Wetenschap. Alleen tijdens dit weekend openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks -)instellingen en musea exclusief hun deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie.

‘De zesjarige Sven (links) leert bellen blazen met droogijs.’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda