Geslaagde open bedrijven dag in Emmen

EMMEN - De Open Bedrijvendag Emmen die afgelopen zaterdag in Emmen werd gehouden was zeker weer geslaagd. Maar liefst 47 bedrijven in de gemeente Emmen hadden vandaag hun deuren open gezet voor het publiek.


Daarmee kregen de belangstellenden de gelegenheid om achter de scherem van deze bedrijven te kijken en informatie in winnen op het gebied van werk in de bouw tot horeca en van techniek tot sport.


Wethouder Bouke Arends had de eer om bij opleidingscentrum DIBO de Open Bedrijvendag Emmen officieel te openen, nadat hij zijn speech had gehouden. Arends gaf daarin aan dat er veel bedrijven op zoek zijn naar goed geschoolde mensen. Dus een mooie gelegenheid om als werkzoekende de ogen en oren goed de kost te geven. Er zijn hier in Emmen mogelijk genoeg om een goede baan te vinden. Ook werden er bij verschillende bedrijven workshops, demonstraties en andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Ook nu was het onderwijs ook weer nauw betrokken bij het programma van de open bedrijvendag. Dit jaar stond het thema 'transport en logistiek' centraal. Op 1 en 2 november werd het techniekevenement TechWorks georganiseerd voor de basisscholen in de gemeente Emmen. Want techniek werkt, is altijd in beweging en technisch personeel is hard nodig, volgens wethouder Arends. .


Bij elektrotechniek in Emmen demonstreerde direkteur Hendrikus Velzing zelf hoe het wikkelen van motoren in zijn werk gaat.

Wethouder Bouke Arends opende met een flinke slip in een grote vrachtauto bij Opleidingscentrum DIBO de open bedrijvendag. (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda