Diny en Bram Pruim al 60 jaar een gelukkig paar

NIEUW WEERDINGE - Afgelopen zondag was het precies 60 jaar geleden dat Diny Kamps(83) en Bram Pruim(82) elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Emmen.


Het echtpaar dat geboren en getogen is in Nieuw Weerdinge leerde elkaar al op 14 en 15 jarige leeftijd kennen tijdens jeugdbijeenkomsten van de Baptistengemeente in Nieuw Weerdinge op de zondagavond. Als een magneet werden de twee aan elkaar gekoppeld en de verkering, die maar liefst negen jaar duurde, het was wachten op onderdak, begon op de 2e Kruisdiep toen de twee samen naar huis fietsen.

Diny als Bram komen allebei uit een klein gezin met één broer. Hun eigen huwelijk werd bezegeld met een dochter Trijnie en een schoonzoon Bert, zeggen de twee in koor. ,,Meestal worden in deze verhalen de schoonzoons en –dochters vergeten maar die hoort er ook bij. Hun huwelijk zorgde voor twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen waarbij de vierde in september wordt verwacht.”

Terwijl Diny, tot dat de dochter werd geboren, werkzaam was bij Grol en Spanjaard verdiende Bram 45 jaar lang de kost in de metaalbewerking. Sporten hebben wij nooit gedaan zegt Bram, maar wij hebben onze ziel en zaligheid vooral in liefdadigheidsprojecten gestoken als Help de Polen en 13 jaar als koster bij de Baptisten Centrum de Open Poort in Nieuw Weerdinge”. Afgelopen zondag werd deze mijlpaal gevierd met een dinerbuffet met de familie, vrienden en bekenden bij Wielens en Noord-Sleen.


Afgelopen zaterdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook nog even langs namens de gemeente Emmen met enkele presentjes als fotoboek en trouwakte. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda