Veel overlast eikenprocessierups

EMMEN -0 De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar veel overlast. Niet alleen in de gemeente Emmen, heel Nederland heeft er last van. De gemeente Emmen ontving al honderden meldingen. Omdat er zoveel bomen met rupsen zijn is het niet mogelijk alle nesten te verwijderen. Ook is de gemeente daarom gestopt om alle bomen met nesten te voorzien van een waarschuwingslint.


In de gemeente staan ongeveer 70.000 eikenbomen. In bijna al deze bomen zit een nest met rupsen. Het verwijderen kost veel tijd. De aannemers zijn in staat om ongeveer 30 bomen per dag te ruimen. Er is landelijk een tekort aan personeel en materiaal bij aannemers om dit specialistische werk uit te kunnen voeren.

Prioriteren
Twee aannemers zijn in opdracht van de gemeente aan het werk om de nesten te verwijderen. Voor zover mogelijk wordt er voorrang gegeven aan plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, basisscholen en fietspaden. Na juli stoppen de aannemers met het weghalen van nesten omdat de rups dan een vlinder wordt.

Meer informatie
Een melding maken van een nest kan op de website van de gemeente Emmen of telefonisch door te bellen met 14-0591. Meer informatie over de eikenprocessierups en wat te doen bij klachten is te vinden op de website van de GGD: https://ggdleefomgeving.nl/hinderlijke-beestjes/eikenprocessierupsen/.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda