Dag van de EHBO geslaagd

EMMEN – Afgelopen zaterdag stond het Rensenpark in Emmen geheel in het teken van eerste hulp verlening en zelfredzaamheid op "de dag van de EHBO". Tijdens de dag van de EHBO konden de bezoekers in het Rensenpark (oude dierentuin) in Emmen veel informatie vinden over alles wat te maken heeft met eerste hulpverlening en zelfredzaamheid.

Dit tweejaarlijks terugkerende evenement was gericht op het informeren van zowel gediplomeerde eerste hulpverleners als geïnteresseerden. Het evenement begon al op het plein voor de poort van het Rensenpark met de Dode Hoek Vrachtwagen en de brandweer. Tussen de hoofdingang en de kinderboerderij stonden ruim 35 informatiestands van onder andere EHBO-verenigingen, de reddingsbrigade, slachtofferhulp, en nog veel meer. Vanuit Treant werden ook diverse stands bemand, waaronder het patiënten portaal, hart- en vaatpoli en een revalidatiearts. Daarnaast waren er meerdere demonstraties en activiteiten.

Ik denk dat wij als organisatie niet ontevreden mogen zijn, zegt secretaris Geuko Groen. ,,Onze doelstelling was toch wel hopen op ongeveer 1500 bezoekers, want je moet de lat altijd hoog leggen. Uiteindelijk denk ik dat wij met ongeveer 1200 bezoeker ook tevreden moeten zijn. Heb van bezoekers nog niet echt reacties gehoord via social media, maar de standhouders waren in ieder geval wel allemaal positief. Over twee weken gaan wij deze dag evalueren en nemen dan een beslissing of er over twee jaar weer een vervolg van de Dag van de EHBO zal komen”.De officiële opening werd verricht door wethouder Raymond Wanders.


Verschillende instanties kregen de gelegenheid om hun werkzaamheden op het gebied van hulpverlening te presenteren


Ook was er de gelegenheid om zich even lekker met een massage te laten verwennen door mederwerkers van Lopharm BV en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda