LAMMETJESDAG BARGERVEEN

WEITEVEEN - De lente is in aantocht! De krokussen en narcissen staan al in volle bloei en voorzichtig komen er weer nieuwe blaadjes aan de bomen. Ondertussen is er een ware geboortegolf gaande in de Schaapskooi Bargerveen. Wil jij de pasgeboren lammetjes bekijken en misschien zelfs wel even aaien? Het kan allemaal tijdens Lammetjesdag!

Schaapsherders Luuc Bos (links) en Joshua Bos (rechts) in de schaapskooi (foto: Robin Giesen)Schaapsherders Luuc Bos (links) en Joshua Bos (rechts) in de schaapskooi (foto: Robin Giesen)

WAT HOUDT LAMMETJESDAG IN?

"Tijdens een lammetjesdag is de Schaapkooi Bargerveen (in Weiteveen) vrij toegankelijk voor publiek. Bezoekers worden getrakteerd op beschuit met muisjes, chocolademelk, en kunnen genieten van de vele lammeren die geboren zijn. Voor kinderen zijn er nog een aantal extra activiteiten, zoals wolvilten en een fotomoment met de lammetjes."

WIE ZIJN DE INITIATIEFNEMERS?

"Mijn zoon Joshua en ik worden ingehuurd door Staatsbosbeheer om met schapen en koeien het Bargerveen te begrazen. Door onze natuurlijke grasmaaiers is er nauwelijks gras op de heide en krijgt bosopslag geen kans."

HOE IS HET IDEE VOOR LAMMETJESDAG ONTSTAAN?

"Sinds 2015 doen wij dit. Het idee erachter, is om mensen dichter bij de natuur te laten komen. Sinds wij op onze nieuwe schaapskooi in het Bargerveen zitten is de belangstelling erg groot."

De schaapskooi is vol met lammetjes! Kom je ze bekijken? (foto: Robin Giesen)De schaapskooi is vol met lammetjes! Kom je ze bekijken? (foto: Robin Giesen)

VOOR WIE IS DEZE DAG?

"Voor jong en oud, voor iedereen die interesse heeft, en de toegang is gratis!"

WANNEER IS HET LAMMETJESDAG?

"De eerstevolgende lammetjesdag is op zondag 22 maart van 11.30-16.00 uur in de Schaapskooi te Weiteveen"

IS HET EVENEMENT TE COMBINEREN MET ANDERE ACTIVITEITEN IN HET BARGERVEEN?

"Naast de schapen en lammetjes kan je ook een kijkje nemen in de runderstal, waar de pasgeboren kalveren lopen. Direct naast de schaapskooi is restaurant “Bij Wollegras”, met een prachtig uitzicht over het Bargerveen. Dit is een ideaal startpunt voor een wandeling in het natuurgebied."

ZIJN DE SCHAAPSKOOI EN RUNDERSTAL HET HELE JAAR DOOR TOEGANKELIJK?

"De kooi en de stal zijn het gehele jaar open. Vanaf een bordes heb je een prachtig zicht op de dieren. Doordat het publiek boven staat hebben de dieren er geen last van, het is een win-win situatie!"

MEER INFORMATIE?

Het adres van de schaapskooi is: Ambachtsweg 3-5 in Weiteveen. Wil je meer weten over Schaapskooi Weiteveen / Bargerveen,klik dan hier. Wil je na afloop wat eten of drinken bijWollegras? Het restaurant is zondag van 10.00 tot 22.00 geopend!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda