Veel belangstelling voor Internationale Vrouwendag in Emmen

EMMEN – Afgelopen zondag werd weer de Internationale Vrouwendag gehouden en het thema voor deze dag was Vrijheid. Ook werd er een promotievoorstelling gegeven van de Veenbrand die vanaf juni in het Rensenpark zal worden opgevoerd.


De vele aanwezigen konden na de pauze meedoen aan een spirituele lijn, een workshop Salsa, maar de middag begon met de uitreiking van de Lies van Urk emancipatieprijs 2020 door wethouder Guido Rink. Jeany Veras van Che50+ in het Rensenpark de instantie die in 2019 de Lies van Urk prijs won legde uit wat er met het gewonnen geld gerealiseerd was en zorgde ook nog even voor een muzikale bijdrage.

Er werden door Eva en Annabeth Lammers, de dochter van Lies van Urk, drie genomineerden voorgesteld: De eerste was de “Huiskamer Emmercompsscuum”, waar mooie projecten worden aangepakt met verbindende factor tussen jong en oud. De tweede nominatie was voor de “Tegen je wil anonieme telefoondienst voor iedereen” die te maken heeft met huiselijk geweld, seksueel geweld en stalking. Slachtoffers kunnen daar terecht voor een hart onder de riem en een luisterend oor.

De derde nominatie was er voor “De 8 maart werkgroep in Emmen” die zich niet alleen jaarlijks inzet op internationale vrouwendag, waar de Lies van Urk prijs nieuw leven is in geblazen, maar ook het hele jaar bezig zijn om vrouwenemancipatie de aandacht te geven die het verdient. Deze groep verdiende volgens de jury ook de Lies van Urk Emancipatieprijs.

De 8 maart werkgroep in Emmen werd door de jury verast met de Lies van Urk prijs die bestaat uit een kunstwerkje en een cheque van 1000 euro om de gebruiken voor het project. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda