Emmen sluit feestelijk Nationale Sportweek af

EMMEN - De gemeente Emmen was dit jaar host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens deze NOC*NSF Nationale Sportweek organiseerde de gemeente Emmen samen met een groot aantal sportverenigingen en sportscholen verschillende sportactiviteiten voor jong en oud met als boodschap â??Sport doet iets met jeâ??.Tijdens een speciale openingsbijeenkomst op de in het bruggebouw werd de sportweek officieel geopend middels het ontsteken van de speciale vlam. In de afgelopen week werd deze vlam in marathonloop door Drenthe gedragen en zondagmiddag rond drie uur door leden van de Sperwers Emmen weer binnen gedragen.

Op de skatebordbaan bij het Raadhuisplein in Emmen nam burgermeester Eric van Oosterhout de vlam in ontvangst en overhandigde hem aan Joop Brink, wethouder van Coevorden, die voor volgend jaar genomineerd is als Sportgemeente en uiteindelijk doofde. De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet.

Emmen vertaalt dit al jaren in natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en topsport. Ambassadeurs van de Nationale Sportweek zijn o.a. Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak en Olga Commandeur. Terwijl de leden van De Sperwers glunderend toekijken overhandigd burgemeester van Oosterhout de fakkel aan Joop Brink de wethouder van Coevorden.

Joop Brink, wethouder van de gemeente Coevorden

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda