Vertrekkend wethouder Van der Weide benoemd tot ereburger Emmen

EMMEN - Wethouder Rene van der Weide is vanmiddag bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Hij kreeg de onderscheiding, een erepenning en een oorkonde, uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurde tijdens een afscheidsbijeenkomst in het gemeentehuis.


De scheidend wethouder krijgt de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de gemeente. “Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Emmen en de dorpen. Daarvoor hebben wij veel waardering. Ruimtelijke Ordening was en is zijn lust en zijn leven. Daar lag en ligt zijn hart”, aldus de burgemeester.

Van der Weide, oprichter van Wakker Emmen, kondigde onlangs na tien jaar wethouderschap zijn afscheid aan. Dat deed hij precies op de dag dat zijn partij in 2014 met 15 zetels een grote verkiezingswinst boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij gaat aan de slag bij de samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen. Van der Weide wordt daar programmamanager ruimtelijke projecten en opgaven.

Met de uitreiking van de erepenning aan Van der Weide telt de gemeente nu 20 ereburgers. Onder hen onder andere Daniël Lohues, schaatser Kjeld Nuis, oud-wethouders en oud-burgemeester Cees Bijl. De huidige gedeputeerde Jisse Otter was vorig jaar bij zijn afscheid als wethouder de laatste die tot ereburger werd benoemd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda