Wie dacht dat de mooie sportzomer achter ons ligt, komt bedrogen uit

EMMEN - Beste wielerliefhebber, Wie dacht dat de mooie sportzomer achter ons ligt, komt bedrogen uit. Afgelopen week zijn we namelijk opnieuw getrakteerd op topsport van de bovenste plank. De Tour de France Femmes kende in Nederland een turbulente start met een topfavoriete die tot tweemaal toe de verwachtingen niet waarmaakte, een recordaantal toeschouwers langs de kant en Demi Vollering die in de straten van een bomvol Rotterdam het geel veroverde.
Eenmaal op Franse bodem kwam er donderdag een onverwachte plottwist toen Vollering ten val kwam en de leiderstrui verloor. Tijdens het slotweekend met finish op Alpe d'Huez gaan we erachter komen of zij de schade weet te herstellen.

Ondertussen wordt er op de nodige plekken volop gekoerst. In o.a. Polen, Denemarken, Limousin, Roemenië staan er koersen op het programma. Bovendien begint zaterdag in Lissabon met de Vuelta de laatste grote ronde van het seizoen. Titelverdediger Sepp Kuss zal de strijd aangaan met oud-ploeggenoot Primoz Roglic, terwijl Visma-Lease a Bike met Wout van Aert en Cian Uijtdebroek meerdere interessante renners aan de start heeft. Dat gaat ontget

WielerFlits is zoals je van ons gewend bent ook de komende weken weer dé plek om de koers te volgen. We blikken uitgebreid uitgebreid vooruit op de favorieten, het parcours en de nevenklassementen. Daarnaast geeft Youri je weer handige tips voor jouw pooltjes en hoef je tijdens de Vuelta met onze liveblogs niets van de actie te missen.

Op een mooie Vuelta!

Martin van den Bosch
Uitgever WielerFlits
We zijn alweer aanbeland bij de laatste grote ronde van het jaar. Het betekent ook dat het laatste spel in WielerFlits Ploegleider van dit jaar is aangebroken. Welke tips neem jij deze Vuelta a España 2024 ter harte? Wij helpen je traditiegetrouw een handje via onze Pooltips, die ook prima kunnen werken in bijvoorbeeld Scorito!
Als de herfst nadert, wordt het hoog tijd voor de Vuelta a España. De editie van 2024 kent een loodzwaar parcours waarop het uiterste gevraagd wordt van de topfavorieten. Dit jaar staat de Vuelta in het teken van de outsiders, bij gebrek aan de allergrootste namen in het groterondewerk. WielerFlits blikt vooruit op de hoofdrolspelers in drie weken spektakel!
De 79ste editie van de Vuelta a España gaat op zaterdag 17 augustus van start in Lissabon. De laatste grote ronde van het jaar kent een atypisch parcours vergeleken met voorgaande jaren: de slotweek is namelijk lood- en loodzwaar, terwijl de eerste twee weken relatief licht zijn. Voor Vuelta-begrippen dan. Wie grijpt na drie weken koers in Madrid de zege? WielerFlits blikt uitgebreid vooruit op het Vuelta-parcours.
Het puntenklassement in de Vuelta a España is altijd een dubbeltje op z’n kant. In tegenstelling tot de gelijkaardig te verdienen groene trui in de Tour de France, is dit nevenklassement in Spanje geen binnenkopper voor de snelle mannen. Alleen bij voldoende sprintkansen en een dominante winnaar gaat de trui naar dat type renner. Is dat ook dit jaar het geval? WielerFlits blikt vooruit!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda