Fietsfestival Drenthe nadert met rasse schreden ‘Het is een unieke fietstocht’

Hoogeveen - De RollOn en het Fietsfestival Drenthe zijn in aantocht. Op vrijdag 30 augustus vindt de RollOn vanaf MFC De Magneet plaats en op zaterdag 31 augustus gaat het Fietsfestival Drenthe bij Tourist info Hoogeveen van start. De organisatie is druk doende de laatste puntjes op de i te zetten en hoopt op twee geslaagde festivals.


Het bestuur van het Fietsfestival Drenthe bestaat uit Hilda Slot, Nathasja Vogel, Sjon Kleine, Gradus van Goor, Gert van Eck en Tom Thomas. Zij worden gesteund door de vrijwilligers Fake de Jonge, Johan Overdijk, Menno van de Belt en Wicher van Regteren. Er bleek nogal wat onduidelijkheid te zijn over waar beide fietsfestivals precies starten. Het Roll On festival start en finisht op 30 augustus bij MFC De Magneet in Krakeel tussen 13.00 en 13.30 uur. Het Fietsfestival Drenthe op zaterdag 31 augustus start bij Tourist Info Hoogeveen (De Tamboer) tussen 09.00 en 11.00 uur. De finish is bij café De Lijst (tegenover De Tamboer en het ANWB kantoor).

RollOn festival
Het RollOn festival wordt voor het eerst georganiseerd door de stichting THS (Trappen Happen Stappen). ,,Dit gebeurt door hetzelfde bestuur en de vrijwilligers als het Fietsfestival Drenthe,” verduidelijkt één van de organisatoren Tom Thomas. ,,Het idee hiervoor is gekomen doordat een scootmobielrijder meedeed aan de reguliere fietstocht en de ervaring die een paar van de vrijwilligers hebben met de jaren geleden specifieke aandacht voor minder valide deelnemers aan de Drentse Rijwiel4Daagse vanuit de toenmalige startplaats Hoogeveen. De werkgroep besloot toen snel een extra fietstocht, genoemd RollOn, te organiseren, te beginnen met een middag. Deze tocht is speciaal bedoeld voor minder valide deelnemers met een rolstoel, scootmobiel, duofiets of driewieler, met of zonder begeleiding.

We gaan uit van honderd tot 150 deelnemers (inclusief begeleiders).” De praktijk bij andere fietstochten heeft de organisatie geleerd dat het aantal deelnemers sterk afhankelijk is van de weersverwachting en dat geldt ook voor het Fietsfestival. ,,Het aantrekkelijke van de RollOn is het met een groep of partner een georganiseerde route te rijden van 21 kilometer van start tot finish. De route leidt de deelnemers door het recreatiegebied Schoonhoven en Hollandscheveld om zo te genieten van de bosrijke omgeving en het landelijk gebied.” Pechhulp voor de rolstoel, scootmobiel etc. is de gehele middag aanwezig op de route om de pechgevallen te helpen en zo nodig/en mogelijk te voorzien van ander materiaal. ,,Uiteraard is ook de EHBO aanwezig en onderweg zijn verkeersregelaars aanwezig voor begeleiding. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Op de koffiestop en bij de finish is muzikale ondersteuning aanwezig. Het kopje koffie/thee, de snack en de consumptie bij de finish is ingegrepen in de deelnemersbijdrage.”

Fietsfestival
Tom Thomas verwacht dat tenminste 600 personen gaan mee fietsen met het Fietsfestival Drenthe. ,,Dat is erg afhankelijk van het weer natuurlijk, maar we hopen op 800 deelnemers.

Wat er dit jaar uitspringt is, naast de fietstocht door de verschillende landschappen in het recreatiegebied Schoonhoven en de buitengebieden van Nieuwlande en Noordscheschut, een bezoek aan het Onderduikersmuseum in Nieuwlande. De entreekaarten zijn inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Voor beide fietstochten staat de organisatie in de startblokken en het is nu een kwestie van het onder de aandacht brengen van de bewoners van de gemeente Hoogeveen dat men bij het thuis blijven een unieke fietstocht mist.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda