Al 60 jaar een paar na een brutale sprong achter op de fiets

ZWARTEMEER – Zonder te vragen of het mocht sprong Joh Horstman ruim 62 jaar geleden bij Jannie Jagt achter op de fiets toen zij met vriendinnen bezig waren aan het rondje van brug te brug in Klazienaveen. Het gevolg was dat de twee aan het eind van de avond een vervolgafspraak maakten. Daarna lieten de twee elkaar niet meer los en Jannie nam na ruim 2 jaar verkering het initiatief om te gaan trouwen.


Na hun huwelijk woonden eerst even bij de ouders van Joh en een zus totdat de woning aan de Blokken in Zwartemeer opgeleverd werd. Daar wonen de twee inmiddels al 58 jaar met veel plezier wonen. Zij kregen twee dochters en een zoon en hebben vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen waarbij de derde op komst is. Vissen, vogels, wandelclub en al 44 jaar kamperen op de Bronzen Emmer in Meppen, waren vooral de hobby’s van de familie Horstman-Jagt.

Jannie Jagt (78)werd overigens geboren in Valburg tussen Arnhem en Nijmegen, maar de familie Jagt verhuisde later naar Nieuw Dordrecht. Jannie was de oudste in een rij met nog 2 broers en 3 zussen en na de lagere school en huishoudschool ging zij werken op de sokkenfabriek in Klazienaveen en werd huisvrouw toen de kinderen werden geboren. Joh Horstman(81) was de 2e in een rij van 2 jongens en 5 meisjes die in Zwartemeer werden geboren.

In zijn jeugdjaren was joh nog als gitarist actief in de band Blacklake city boys. Na de lagere school en LTS werkte Joh drie jaar op de Danlon als verver en daarna op de Honeywell waar hij na het volgen van extra cursussen kwaliteits adviseur werd tot dat hij 58-jarige leeftijd in de pre-vut kon gaan. De trouwdag werd gevierd met een koud en warm buffet in Bella Italia met familie, vrienden en campingvrienden.


Burgemeester Eric van Oosterhout liet zich ook even informeren over hoe de periode van 60 jaar voor de jubilarissen is verlopen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda