Cultureel seizoen van start met kleurrijk Uitfestival op zaterdag 14 september!

EMMEN - Op zaterdag 14 september viert Emmen de start van het nieuwe culturele seizoen met het bruisende Uitfestival. Dit veelzijdige evenement, vol met inspirerende activiteiten, optredens en verrassingen, belooft een dag vol plezier voor jong en oud. Dit jaar sieren fantastische artiesten het hoofdpodium op het Raadhuisplein. Om 19.30 uur trapt Hannah Mae het feest af, waarna de avond doorgaat met optredens van onder andere Story of Boybands, Maartje en een speciale surprise act!


Ook overdag is er volop te beleven. In het ATLAS Theater brengen lokale koren en orkesten je prachtige muziek, terwijl de Grote Kerk gevuld wordt met de betoverende klanken van Ekaterina Zhurauliova en Diego Dijkmans. Langs het water op het Raadhuisplein nodigt de cultuurmarkt je uit om meer te ontdekken bij diverse informatiestands. Bij het CBK beleef je een bijzonder moment: zij lanceren tijdens het Uitfestival hun nieuwe naam!

Jongeren area: de Urban zone
Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar het Raadhuisplein omgetoverd tot de Urban Zone, dé plek voor jongeren. Hier kun je de hele middag genieten van diverse dansoptredens en -workshops, meedoen aan een skateboardwedstrijd, experimenteren met graffiti, je creativiteit uiten op totempalen of gewoon lekker chillen met je vrienden.

Mondriaanplein = kidsplein!
Voor de jongste bezoekers wordt het Mondriaanplein omgetoverd tot een kidsplein, waar creatieve workshops, spelletjes en een fotomoment met Brandweerman Sam op het programma staan. Kom muziek maken met water, bouwen met Lego, je eigen onderzetter maken, knutselen, kleuren en je laten schminken! Op het danspodium verzorgen dansscholen uit Emmen de hele middag optredens. Ook kan jong en oud meedoen aan de 'Ga UIT’ challenge: ervaar het offline leven en ga aan de slag met activiteiten zonder smartphones, zoals schilderen, spelletjes doen of nieuwe mensen ontmoeten.

Avondprogramma neezingen met Hannah Mae!


Het muzikale avondprogramma vindt aansluitend plaats op het podium op het Raadhuisplein. Onder andere kersverse Buma award winnares én lokaal talent; Hannah Mae zal met haar band optreden gedurende de avond. Hannah Mae brak door in 2019 en heeft samen met de Vlaamse Metejoor een nummer 2 hit in de Nederlandse Top 40 gescoord, met hun nummer ‘Wat Wil Je Van Mij’. Het volledige (avond)programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd de website en socials daarvoor in de gaten!

Muziek en creativiteit in het Rensenpark
Ook in het Rensenpark bruist het de hele middag van muziek! Easterfield en Rias Baarda treden op in het RensenTheater. Daarnaast kun je deelnemen aan de Open Sessions, je eigen creatieve robot bouwen in het Rensenlab, een XL-puzzel leggen, een film kijken in het filmhuis, genieten van mini-optredens in Loods13, en je geest verrijken in het filosofiecafé.

Het Uitfestival Emmen belooft een dag vol cultuur, muziek en dans in allerlei vormen. Mis het niet! Voor het volledige programma en om op de hoogte te blijven van alle updates, bezoek onze website en volg ons op social media.

https://uitfestivalemmen.nl
https://www.facebook.com/uitfestivalemmen
https://www.instagram.com/uitfestival_emmen/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda